Lukk søk

Landslaget

August 26, 2021

Nilsens analyse: Stor nivåforskjell på lagene

Norge vant alle tre periodene med ett mål mot Sør-Korea, men ekspert Tor Nilsen etterlyser større variasjon i det norske angrepsspillet.

Sør Korea - Norge  1-4 (1-2, 0-1, 0-1)

Kampanalyse:

Norge startet kampen med høyere tempo på både skøytene og i spillet med puck. Det ble for det meste spill mot ett mål og det var stor nivåforskjell på lagene. Norge hadde pucken veldig mye og fikk dermed mye tid i angrepssonen gjennom hele kampen. Her er det viktig å bruke backene for skudd fra blålinjen ettersom Sør-Korea hadde alle sine fem spillere plassert rundt eget mål.

Det blir da vanskelig å skape noe nede ved mål fordi det blir så trangt. Det er også vrient å skape overtallsituasjoner da motstanderen hele tiden vil være i balanse. Det vil da være mest effektivt å bruke en pasning kjapt opp til backene for så å vinne duellene med forwards inn foran målet. Dette vil gjøre at det blir strekk i laget til Korea og gi de større utfordringer i duellspillet foran eget mål.

Utfordringen med å ha så mye tid med puck for Norge er å bli for komfortable og dermed værende på utsiden og holde pucken uten å skape gode nok målsjanser. Det er også en fare for at det kan komme kontringer imot og at Norge får for lange spillerbytter, som igjen fører til at de ikke har like mye kraft og fokus på å jobbe tilbake mot eget mål.

Norge angrep nesten hele denne kampen på samme måte med etablert angrepsspill - noe som gjorde det enklere for Sør-Korea å forsvare seg da de hele tiden vet hva som kommer. Korea kan også da bare ligge lavt med sine spillere for å vente på det som kommer og dermed ikke havne i undertall ved kontringer og lignende.

Hva kunne Norge gjort annerledes?

Det kan være frustrerende å ha puck så mye i etablert angrepsspill om man ikke får nok uttelling. En måte å angripe med flere «gir» er å lokke motstander lenger opp i banen. Dette kan gjøres ved å trekke laget kjapt tilbake de gangene Sør-Korea får full kontroll på pucken. Dette stiller store krav til tålmodighet og disiplin, men kan være en effektiv måte å endre rytme i kampen på. Faren ved dette er selvsagt at man gir ifra seg litt av initiativet i matchen og man ønsker jo helst å ha pucken mest mulig i eget lag.

Korea er et lag som ikke har så gode ferdigheter i spillet med puck, men de lever av å ha et samlet og litt passivt forsvarsspill. Dersom de hadde hatt pucken litt høyere i banen er sjansen stor for at Norge kunne fått større plass til å kjøre spillevendinger for så å skape større målsjanser derfra.

Norge hadde full kontroll og ble aldri truet av Sør-Korea i kampen om poengene. Derfor var det heller ikke nødvendig å endre så mye på strategien. Denne kampen ble annerledeskampen i denne kvaliken, og både Slovenia og Danmark holder et mye høyere nivå enn Korea. Begge disse lagene innehar mye bedre ferdigheter og har en større ambisjon om å skape noe med puck. Dette gir andre forutsetninger som jeg tror kan passe Norge enda bedre.

Nilsens stjerner:

3 stjerner: Stefan Espeland

2 stjerner: Ken André Olimb

1 stjerne: Sondre Olden

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form