Lukk søk

Landslaget

August 29, 2021

Nilsens analyse: Norge tapte mot et veldig bra lag

Hockeyekspert Tor Nilsen mener Norge måtte gi tapt for et meget godt dansk lag i den avgjørende OL-kvalifiseringskampen.

Norge-Danmark 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)

Kampanalyse:

Kampen starter og det var to lag som viste at de har fokus på å holde laget samlet over isen for å unngå å bli overspilt. Det ble derfor lite tilbud på kontringer og enda viktigere å få flyttet pucken gjennom midtsonen og inn dypt i angrepssonen uten for stor risiko når det er så trangt i midtsonen.

Norge var gode og lå nærme hverandre da de satte høyt press og Danmark gjorde noen pasningsfeil som følge av dette. Norge har vært gode i denne turneringen på denne fasen av spillet og om Danmark ikke klarte å løse dette presset ville de heller ikke kunne få bra kontringsspill. Norge hadde klart å ta med seg intensiteten og trykket fra den gode kampen mot Slovenia, mens Danmark så ut til å være preget av at de hadde en kamp som ga helt andre forutsetninger mot Sør-Korea i innledningen.

Norge fikk en mulighet i overtall og Danmark var heldige som ikke blir idømt enda en utvisning da Patrick Thoresen ble hindret foran mål. En stor dommerfeil sørget for at Norge ikke fikk muligheten i spill fem mot tre. I overtallet hadde Norge pucken mye i områder det ikke kan scores mål.

Kampen fortsatte litt i samme spor, men Danmark klarte å løfte nivået på sitt spill med puck. Norge slurvet nå litt med pucken noe som medførte kontringer og noen store målsjanser for Danmark. Dette ble Norge til slutt straffet for og med nok en gang et dårlig spillerbytte for Danmark en stor kontringsmulighet og tok ledelsen.

Det var Norges slurv med puck samtidig som det var dårligere balanse i laget som gjorde at Danmark tok over initiativet i kampen. Henrik Haukeland holdt nå Norge inne i kampen og Danmark hadde hatt de største muligheten i kampen etter 2. periode.

Norge ble igjen snytt for et overtallsspill da Ken A. Olimb ble felt og nok en gang gjorde kampens dommere en stor feil. Det er sjelden man ser så svak dømming på dette nivået og disse dommerne bør ikke få fornyet tillit i en OL- eller VM-turnering.

I fem mot fem-spillet lå Danmark veldig lavt i banen og opptrådde med et kompakt og samlet forsvarsspill. De hadde nå en klar og tydelig plan på å spille på ledelsen de hadde fått, men ble litt passive og Norge kunne utnyttet dette da de hadde større fart gjennom midtsonen. Dette tok de med seg inn i angrepssonen og vasket frem noen småsjanser, men det skaptes ikke nok farlige målsjanser totalt sett. Danmark var gode på å holde de norske spillerne på utsiden og det ble litt for få skudd mot den danske målvakten. Det var en jevn kamp og Norge tapte mot et veldig bra dansk lag, som også totalt sett hadde et bedre overtallsspill gjennom turneringen.

Nilsens stjerner:

3 stjerner: Patrick Thoresen

2 stjerner: Henrik Haukeland

1 stjerne: Mats Zuccarello

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form