Lukk søk

Landslaget

June 12, 2021

Niklas Roest: - Jeg har nok spilt min siste landskamp

Sparta-spilleren var en fast inventar på det norske landslaget under storhetstiden, men nå innrømmer Roest for Nitten.no at han har gjort sitt for Norge

Roest var ikke å finne på det norske landslaget som reiste til VM i Riga dette året, og mange trodde han i likhet med flere av de rutinerte spillere hadde takket nei til spill for isbjørnene. Nå innrømmer han ovenfor Nitten.no at det ikke blir flere landskamper for Manglerud-gutten.

- Jeg har nok spilt min siste landskamp ja. Det er ingen dramatikk rundt dette, og jeg hadde fin samtale med Petter Thoresen før oppkjøringen hvor vi ble enige om at det finnes unggutter som kan gjøre min jobb på landslaget i fremtiden.

OL er største

Den lille centeren kan se tilbake på 7 VM og 2 OL deltakelser med landslaget. Under årets VM ble det TV-skjermen med sine to gutter og familien. Det var noe som fristes til gjentagelse i følge han selv.

- Det var litt morsomt å sitte i stua og følge med gutta i Riga sammen med familien. Det var greit å ikke spille VM i år egentlig, og jeg følte at tidspunktet for å gi seg var riktig. Gutta gjorde det bra, og det var flere som tok min rolle på landslaget veldig bra, og kanskje bedre, forteller han ydmykt.

Med sin lange landslagserfaring, så er det OL som står øverst på 34-åringens største opplevelser opp igjennom årene.

- OL er noe helt spesielt, du merker fort at det er mye større en et VM. Atmosfæren og alt det sirkuset som er rundt OL betyr så mye, og jeg er heldig som har fått opplevd det som ishockeyspiller, forteller Roest som nå gleder seg til å følge OL-kvalifiseringen fra tribuneplass og håper virkelig at gutta greier å kvalifisere seg.

Scoret på straffe, men alle begynte å le

Sparta-kapteinen noterte seg for en god del kamper for landslaget. Det samme kan man ikke si om målene.

Ble det så få at du husker dem?

- Jeg hadde vel ikke rollen til å score mål, men husker målene mine ja. Blant annet så scoret jeg på en straffe i en treningskamp mot Østerrike. Jeg mistet pucken mot tre ganger på vei mot mål, men fikk den av en eller annen grunn lurt den inn i mål. Både publikum og gutta på laget lo ganske godt da.

- Også fikk jeg et VM-mål mot Italia i Hviterussland i 2014.

Under alle disse reisene og hotellovernattingene så var det en annen tidligere landslagskeeper som var hans faste sengepartner.

- Alltid delt rom med Lars Haugen (tidligere landslagskeeper). Litt spesielt å bo med en keeper, men vi har vært kamerater i mange år, så det var naturlig. Det vil jeg nok savne litt, forteller Roest.

Connor McDavid var umulig å stoppe

Av alle spillerne Roest har spilt mot og med i løpet av sin karriere på landslaget så er Mats Zuccarello den personen som har vært den beste lagkameraten. På motsatt av isen, så finner vi canadiske stjernen i NHL-klubben Edmonton Oilers.

- Connor MacDavid var umulig. Husker Tommy Kristiansen (Oilers-spiller) og jeg skulle spille undertall mot han under VM i Danmark. Han trampet så lett mellom oss i midtsonen så begge så på hverandre og begynte å le.

McDavid blir regnet som en av de beste ishockeyspillerne i verden, og en av de raskeste med skøytene. Noe 34-åringen fikk oppleve flere ganger.

- Prøvde alltid å spille tett og tøft mot han i egen sone. Følte jeg hadde kontroll et par ganger mot han, men da gikk han bare ut av sonen for å hente fart. Og da han kom tilbake så ble det nesten umulig å forsvare seg. Jeg trøster meg med at jeg ikke er den eneste spilleren i verden som blir dratt ut av han, avslutter Roest humoristisk.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form