Lukk søk

NHL

March 11, 2021

NHL i natt: Zuccarello bidro til seier

En innholdsrik NHL-natt, hvor Zuccarello noterte seg for én assist. Coyotes stoppet på fem strake seiere, og ingen kunne stoppe Leon Draisaitl i Edmonton. 

Wild-toget dundrer på videre

I natt var det duket for nok et oppgjør mellom Wild og Las Vegas Golden Knights. Samme oppgjøret ble spilt tirsdag natt, hvor hjemmelaget vant 2-0. I natt ble det litt mer målrikt, og Wild tok nok en seier, med sifrene 4-3.

Dette var lagets åttende strake seier og en ny rekord av lagets keeper Kaapo Kahkonen som er den keeperen i NHL denne sesongen som har vunnet flest kamper på rad.

Det ble en merkelig kamp, hvor drama utspilte seg i den tredje perioden. 1-1 stod det på måltavla etter to spilte perioder. Etter 7:41 av den siste perioden ledet hjemmelaget hele 4-1. Sluttspurten kom fra Las Vegas, men kunne ikke hindre at Wild tok sin åttende strake seier.

Bortelagets trener, DeBoer var en skuffet mann etter kampen:

- Det er 1-1 i det tredje periode starter, og vi har sjansen til å vinne og ta poeng. Skuffer meg veldig at vi ikke greier å få noe ut av kampen i den siste perioden, forteller trener til til NHL.com

Vegas Dylan Coghlan (23) er rookie og fikk virkelig sitt gjennombrudd i denne kampen. Ikke nok med at han gjorde sitt første NHL-mål, men han gjorde også hattrick.

- Jeg har ikke gjort tre mål siden jeg var ti år gammel, så dette var veldig gøy. Men jeg så helst at vi vant kampen, sier han til Aftonbladet.se

Svenske Eriksson Ek trives godt i Wild om dagen, og skryter samtidig av sin lagkamerat Zuccarello.

- Veldig gøy å spille om dagen. Vi har spillere som Kaprizov og Zuccarello som liker å holde i pucken, og da blir det automatisk mer spill. I tillegg så har vi en matchvinner i Kevin Fiala som hjelper oss veldig, forteller svensken til samme avis.

** Zuccarello hadde én assist på Wilds 3-1 scoring.

Se assisten og målene her

Kings slo tilbake

Etter å ha tapt på overtid i forrige møte, så hevet Kings seg i dobbelkampen mot Anaheim Ducks.

Det ble en kamp for historiebøkene, da Kings stilte med to keepere som ikke hadde spilt for klubben før. Sist det skjedde var 5 oktober 2005.

Tony Grosenick som kun spilte AHL-kamper forrige sesong og ikke har NHL-kamper siden 2014. Keeperen ble kastet inn til ulvene da Kings-keeper Cal Peterson havnet på NHL sin Covid-19 protokollen. Debutanten fikk beskjeden bare timer før kampstart, og var ikke nervøs:

- Jeg fikk beskjed sent at jeg var tatt opp, men slike omstendigheter bryr jeg meg ikke om. Det blir det samme som jeg alltid har gjort, og det er at jeg må redde neste skudd. Jeg var forberedt på alt, forteller han til Los Angeles Times

Anheims back, Cam Fowler forteller til samme avis at de visste at Grosenick var debutant:

- Vi ønsket å teste han ut tidlig med å skyte ofte, men Kings-spillerne gjorde en god jobb med å dekke skudd. Vi må gjøre en bedre jobb med skuddene våre, og få mer trafikk på mål om vi skal vinne kamper, forteller en skuffet Fowler til samme avis.

Se debutantens redninger og scoringene her

Leon Draisaitl med fem poeng (3+2)

Det ble ketchup-effekten for Oilers-spillerne som allerede etter første periode ledet hele 4-0. Og vondt ble til værre for Ottawa Senators som etter to perioder lå under hele 6-0(!).

Dadonov sørget for et trøstemål 11:11 ut i den perioden, men Oilers-maskineriet ga seg ikke før det stod hele 7-1 på måltavlen.

Det ble Leon Draisaitl store kveld, med hele fem(!) poeng i kampen. Hattrick og to assist ble fasiten for Oilers-forwarden

- Vi fikk en god start på kampen, og fikk dem ut av balanse ganske tidlig. Alle fire rekkene bidrar og vår keeper Mike Smith stod bra bak der, så dette ble en fin kveld for oss alle, sier kampens store spiller til NHL.com

Stemingen var helt annen i bortegarderoben, og Ottawa-trener D.J Smith forklarer at det ble for enkelt for Oilers:

- Hele kampen ble feil for oss. Vi tok ikke ut noen spillere, vi stoppet ingen i vår sone og da blir vi enkle å spille i mot. Det virket som de hadde veldig lette bein, og de var først på hver puck. Oilers var pålogget, det var dessverre ikke vi, forteller han til samme kanal.

Hjemmelagets trener Dave Tippet var naturligvis fornøyd med Draisaitl etter kampen:

- Han er så sterk. Han holder i pucken og bruker kroppen sin riktig. De virker som alt han gjør, er riktig om dagen. En stor idrettsutøver, og når han i tillegg spiller med Connor McDavid, så forstår alle at det blir en dødelig kombinasjon.

Se høypunktene her

Colorado slapp med skrekken

Etter et litt pinlig tap for to dager siden mot samme motstander, så måtte hjemmelaget ty til spilleforlengelse for å slå Coyotes i natt.

Svenske Gabriel Landeskog avgjorde for hjemmelaget kun 38 sekunder før det hele måtte avgjøres på straffeslag.

Selv om det ble tap i dette målfattige oppgjøret, så er Coyotes-treneren fornøyd med sitt lag etter to kamper i Colorado

- At vi får med oss tre av fire poeng her i Colorado er stort. Vår keeper Raanta sørget for det ene poenget, og som jeg har sagt tidligere, jeg er overhodet ikke bekymret over at han er god for oss, forteller Rick Tocchet til NHL.com

Avalanche-treneren hadde også noen lovord å si om bortelagets keeper

- Av med hatten for Raanta i dag, men jeg synes vi skyter han god til tider. Vi har flere gode sjanser til å få flere mål, men vi er ikke sultne nok i offensiv sone forteller Jared Bednar som er fornøyd med resten av spillet.

** Coyotes hadde fem strake seiere før dette tapet i Colorado. De slo samme motstander for to dager siden, i samme hall.

Se høydepunktene her

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form