Lukk søk

1. divisjon

March 4, 2024

Nå forsvinner Furuset fra 1. divisjon: - Anstrengt økonomi og trangt sponsormarked

Etter to redningsaksjoner på like mange sesonger, er det nå over for Furuset. Den tradisjonsrike klubben stiller ikke lag i 1. divisjon neste sesong.

Foto med tillatelse: Sofie A. Kitterød

«Anstrengt økonomi og trangt sponsormarked gjorde at styret anbefalte å ikke gå på en ny sesong i 1. divisjon, noe årsmøtet tok til følge».

Det melder Furuset Ishockey Elite i en pressemelding signert styreleder Tom R. Mehlum.

Sammen med resten av styret har han valgt ikke å fortsette samtidig som valgkomiteen ikke har klart å finne egnede erstattere.

- Vi har måttet drive med ekstremt trange rammer. Istedet for å bruke tiden min som styreleder til å bygge organisasjon, måtte jeg også jakte penger, sier en trist Mehlum til nitten.no.

Han har vært en del av Furuset siden han var 8 år og har hatt et sterkt ønske om å bygge opp igjen seniorhockeyen i klubben med sju NM-gull og fire seriemesterskap.

Trekker laget

Da Mehlum snakket om utfordringene rundt det å drive 1. divisjonsklubben i Groruddalen tidligere i vinter, presiserte han at at det blir opp til årsmøtet å ta stilling om laget skal drives videre.

Nå har medlemmene talt og elitesatsingen er over.

2008/2009-sesongen ble den siste på øverste nivå. Og høsten 2024 vil ikke Furuset lenger være et av åtte lag på nivå to.

Da Furuset tidligere i vinter takket nei til en eventuell play in-plass, fortalte styreleder Mehlum om hvordan det nå er å drive 1. divisjonsklubb i Groruddalen.

- Jeg er helt åpen og ærlig på at det er blodtøft å drive. Vi har hatt en blodtøff økonomi i hele år. Jeg tror ikke det er mulig å gjennomføre en sesong i 1. divisjon så nøkternt kostnadsmessig som vi har gjort.

Men likevel har det kostet for mye.

To redningsaksjoner

At Furuset sliter med å få endene til å møtes for spill på nivå to i norsk ishockey, er ikke noe nytt. Etter nedrykket for to år siden ble budsjettet redusert til 300.000 kroner, men da Haugesund gikk konkurs, ble det samlet inn penger og Furuset takket ja til den ledige plassen.

Kenneth Larsen kom inn og bidro til en fin femteplass forrige sesong, men et underskudd førte til at Furuset først landet på ikke å søke lisens før man snudde.

Denne gang virker det ikke å være noen vei tilbake for groruddølene.

Mehlum har tidligere fortalt at det blant annet er takket være bidrag og hjelp fra andre grupperinger i Furuset-familien at klubben kommer i mål med budsjettet. Klubben lå an til å gå i null i 2023 frem til det «datt en regning ut av skapet vi ikke var klar over».

- Vi har jobbet i hele år med å få inn penger til dette laget og jobbet døgnet rundt for å få det til. Dessverre hadde ikke jeg kvalitetssikret inntektene vi ble lovet godt nok.

PS! At Furuset sier fra seg plassen nå, betyr trolig at Hasle-Løren, Ski, Manglerud Star og Kongsvinger til helgen kjemper om tre plasser i 1. divisjon neste sesong og ikke to.

PS2! Furusets andrelag i 2. divisjon kan bety at det blir seniorhockey i Furuset Forum også neste sesong.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form