Lukk søk

Fjordkraftligaen

November 24, 2022

MS-krisen: - Må bruke spillere som er skadet i kveld

Et par mann med småskader og hele sju mann fra U20-troppen sørger for at Manglerud Star klarer å stille lag borte mot Stjernen.

Foto med tillatelse: Lisbeth Halvorsen

- I tillegg til alt annet har vi en del sykdom og skader. Vi må bruke spillere som er skadet i kveld, forteller MS-assistent Morten Ask til nitten.no.

- Spillere som er så skadet at de absolutt burde stått over?

- Ja, det er riktig.

- Er det forsvarlig?

- Nei, det spør vi om også. Men siden vi har et U20-lag får vi visstnok ikke utsatt kampen. Man kan også spørre seg om det er forsvarlig å sende så mange U20-spillere utpå mot et topplag i Fjordkraft-ligaen, men vi har ikke noe valg, sier Ask.

Forsøkte å flytte

Petter Salsten i Norges Ishockeyforbund bekrefter at de mottok en henvendelse fra MS onsdag vedrørende mulig utsettelse av dagens kamp.

- Vi forholder oss til reglementet. Man må innfri kravene for å få en kamp utsatt, hvis ikke må man spille. Det er enkelt sånn sett, sier Salsten til nitten.no.

- MS sier de må bruke skadde spillere i kveld?

- Ja, det har jeg ingen kommentar til. De har jo en A-tropp selv om de har mistet spillere, de har U20- og U18-lag. Da må man sørge for å møte opp til kamp i serien man har meldt seg på. MS er arbeidsgiver og har ansvaret for tilstanden den enkelte spiller er i. Jeg skjønner de har det tøft om dagen, og dette er ikke noe vi ønsker, men vi må forholde oss til reglementet.

Grüner fikk forøvrig utsatt sin kamp torsdag med bakgrunn i regelen «dokumentert sykdom hos mer enn 50 prosent av spillerne som har spilt mer enn 50 prosent av lagets kamper i sesongen gir rett til omberammelse».

Sju mann borte

Søndag varslet Manglerud Star at de fire importene Darien Craighead, Mitch Gillam, Parker Bowles og Jonathan Racine er fristilt som en følge av den økonomiske situasjonen i klubben.

I tillegg har Jonas Myhre reist og er med i Vålerenga-troppen i kveld, Mads Vestby er klar for Hasle-Løren og Theodor Freidher Hamm har meldt overgang til Furuset.

Og som om ikke det er nok er duoen Joachim Lunde Hermansen og Christer Simonsen ute mens Lucas Loob Trygg har testet positivt på korona.

- Vi håper ikke det sprer seg nå, men får bare telle opp når bussen skal gå, sier Ask.

I tillegg til de to-tre juniorene som har tilhørt MS-troppen den siste tiden, hentes ytterligere fem mann opp fra U20-troppen og blir med til Fredrikstad i kveld.

- Vi har seks backer inkludert tre juniorer i kveld. Det er mange her som ikke har erfaring fra Fjordkraft-ligaen, men vi må bare spille med det vi har, sier Ask.

Junior-rekke

Denne uken har MS hatt rundt elleve mann på trening. Ask og hovedtrener Roy Johansen forsøker likevel å gjøre det beste ut av en tilsynelatende vanskelig situasjon.

- Det er litt sånn det er sykdom, skader og andre faktorer. Vi må bare prøve selv om vi ikke kan forlenge for mye av ungguttene og legge for mye press på dem, sier Ask.

- Trenerteamet er motiverte for veien videre i MS?

- Ja, vi må være det. Vi kan ikke legge oss ned. Det som er litt synd er at vi kom så godt i gang, klarte å snu en dårlig trend som har vært her og var med i nær sagt alle matchene. Det har vært god stemning, men nå ser det ikke like lyst ut.

- Du og Johansen er med videre?

- Ja, foreløpig og vi har heller ikke hørt noe annet fra styret.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form