Lukk søk

Fjordkraftligaen

December 18, 2022

LIK innrømmer: - Kapitalbehov på i størrelsesorden 3 til 3,5 millioner

Kampen for klubbens eksistens fortsetter på Lillehammer. Håpet ligger i at sponsorer og investorer skal gå inn med minst tre millioner kroner.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Etter uker med rykter, spekulasjoner samt rapporter om store underskudd og negativ egenkapital i lokalavisen GD, avslørte Lillehammer-ledelsen lørdag kveld alvoret i situasjonen.

- Det er anslått at vi har et kapitalbehov på i størrelsesorden 3 til 3,5 millioner kroner, melder LIK i en pressemelding.

GD har tidligere skrevet at de mener å vite at LIK har fire millioner i negativ egenkapital. Det betyr at både lisensen for spill på toppnivå og også hele klubbens fremtid står på spill de neste ukene.

Møte

«Lillehammer Ishockeyklubb Elite står i en veldig krevende økonomisk situasjon. Det sittende styret jobber aktivt sammen med en investorgruppe for å finne løsninger på de økonomiske utfordringene klubben står ovenfor samtidig som man planlegger for veien videre».

Det var meldingen fra klubbledelsen tirsdag.

Tre dager senere samlet de styret, deler av administrasjonen, representanter fra sponsorgruppen, NTG, Sparebank 1 Gudbrandsdalen, Eidsiva, kommunedirektøren samt LIK-spillerne Nick Dineen og Martin Gran til et møte hvor det ble redegjort for alvoret i situasjonen og diskutert mulige løsninger.

Sponsorgruppen, flere av de største sponsorene og NTG tar nå regningen for at ekstern konsulent skal bistå styret i å finne ut hva som er årsaken til den økonomiske krisen samt bistå med råd for veien videre, melder LIK.

Tirsdag har Sparebank 1 Gudbrandsdalen og Eidsiva varslet at de skal informere om hva de kan bidra med for å redde Lillehammer IK.

Sponsorstøtte

Lillehammer er underlagt en handlingsplan av Norges Ishockeyforbund der klubben risikerer sanksjoner dersom man ikke oppfyller de økonomisk kravene. Sponsorer og investorer ser nå på muligheten for å bidra slik at klubben beholder lisensen og ikke minst ikke går konkurs.

En rekke samarbeidspartnere har nå sagt seg villige til å gå inn med 25 prosent av sitt opprinnelige bidrag i engangssum.

- Vi vil også benytte anledningen til å takke for det fantastiske engasjementet og stå-på-viljen sponsorgruppen, medlemmer, frivillige og mange andre viser i denne krevende tiden, meldte LIK lørdag.

PS! Lørdag ble det også klart at det ekstraordinære årsmøtet som er varslet vil bli avholdt onsdag 4. januar i Eidsiva Arena.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form