Lukk søk

Aktuelt

August 20, 2021

Landslagskaptein Holøs har meldt forfall grunnet skade: - Håper virkelig det ikke er langvarig

Det var under oppvarmingen til gårdagens treningskamp mot Mannheim at landslagskapteinen merket at det smalt. Skulle det bli langvarig så kan karrieren til landslagsbacken være over.

Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

Jonas Holøs ble før denne sesongen klar for Kölner Haie i Tyskland, og gjorde seg klar til treningskamp mot Mannheim da det under oppvarming smalt til i "under body" som det så fint heter i hockeyspråket.

- Jeg var veldig forbannet og frustrert i går, men har fått ting litt i perspektiv i dag. Skader skjer alltid i idretten, men det er kjedelig at det skjer dagen før jeg skal reise til Latvia og forberede oss til OL-kval, forteller Holøs på telefon fra Tyskland til Nitten.no

Landslagssjef Petter Thoresen har fått beskjed fra Holøs, og landslagssjefen tok det fint i følge kapteinen.

- Han var rolig, og var mest opptatt av hvordan jeg hadde det. Så det var en fin samtale, hvor han fortalte at det ikke var noe jeg kunne gjøre noe med, og at jeg måtte ta den tiden som trengte for å komme meg tilbake på isen, forteller Holøs.

Potensielt karrieretruende

Omfavnet av skaden er fortsatt tidlig å uttale seg om.

- Jeg vet ikke noe om skaden. Vi har vært å ta bilder, så jeg venter på nye undersøkelser før jeg får noe svar. Det spesielle er at det ikke var en takling eller nærkontakt. Det bare smalt under oppvarmingen, fortsetter DEL-proffen.

- Nå håper jeg virkelig ikke dette er langvarig. Og skulle det være det, så er det å legge opp en tanke som jeg må gå igjennom. Men jeg vil nok prøve å komme tilbake på isen, men det får nesten kroppen bestemme. Nå får vi vente på bildene og ta det derfra, forteller sarpingen.

Holøs som har erfaring fra NHL, SHL og KHL har vært heldig med skader opp i gjennom. Men fikk i fjor utfordringer da han fikk påvist Covid-19 i Linköping, og nå kan det gå mot en langvarig skade.

- Sett over ett så har jeg sluppet unna mye når det gjelder skader. Jeg er ingen lege, men jeg vil tro at alder og stor belastning over tid kan ha skylden for dette. Slike ting skjer i ishockeyen. Som sagt tidligere, så er det ingen grunn til å deppe før jeg får svar på bildene. Så får vi heller legge en plan etter dette, sier backen.

Håper å kunne reise til Oslo neste uke

Landslagskapteinen blir ikke å finne på isen under OL-kvalet, men håper at han får reist til Oslo for å følge landslaget neste uke.

- Først og fremst så er jeg fryktelig lei meg for at jeg ikke får hjulpet Norge og gutta neste uke. Dette var noe jeg hadde sett frem til og gått å ventet på. Et skikkelig slag i trynet. Men nå håper jeg at undersøkelser og bilder beviser at jeg kan få lov til å reise til Oslo å se på kampene, forteller den skadede backen.

Skaden kom ikke bare ubeleilig for landslaget, men også for han personlig med tanke på han var ny i en ny klubb.

- Det er bare trist. Det å komme til en ny klubb og oppleve noe slikt. Det blir ikke værre enn dette egentlig. Du vil egentlig bare bevise at du er en god hockeyspiller. Jeg føler meg litt dum, hvis du forstår. Men det er ikke noe jeg får styrt, forteller Holøs.

- Hvordan har Kölner Haie reagert?

- Alle har vært veldig hyggelig mot meg, og rundt dette. De har sagt at jeg må bare ta den tiden det trenger og at det ikke er noe jeg kan gjøre noe med, avslutter Holøs.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form