Lukk søk

Landslaget

August 25, 2023

Krisen i hockeyforbundet: Ottar Eide ferdig

Som en følge av den økonomiske krisen i Norges Ishockeyforbund mister Ottar Eide jobben som generalsekretær.

Foto med tillatelse: Alexander Henningsen

Ishockeypresident Tage Pettersen bekrefter at Eide er ferdig. Avgjørelsen ble tatt på et ekstraordinært styremøte torsdag kveld.

- Én av de viktigste forutsetningene i den situasjonen vi står i, er å ha tillit til den øverste administrative ledelsen. Den tilliten er ikke lenger der i tilstrekkelig grad, sier Pettersen til NTB.

Hverken Pettersen eller Ottar Eide har besvarte nitten.no sine henvendelser fredag.

Eides exit kommer etter at Norges Ishockeyforbund la frem et underskudd på hele ni millioner kroner - fire mer enn budsjettet.

Underskudd

Som en følge av dette ble all landslagsaktivitet ut 2023 avlyst med unntak av U20-landslaget som skal delta i A-VM i Göteborg og kvinnelandslagets mesterskap i Kina som pågår denne måneden.

Det til tross for at forbundet tidligere i sommer forsikret om at underskuddet ikke ville ramme A-landslaget og deres opplegg frem mot VM i Praha i mai 2024.

Slik nitten.no har omtalt den siste uken har dette skapt sterke reaksjoner hos blant annet landslagsveteran Martin Røymark, Jørgen Karterud, HockeyAllsvenskan-sjef Erik Ryman samt hos det danske og østerrikske ishockeyforbundet.

- Til tross for at vi har mottatt økonomirapporter hver måned, har den økonomiske situasjonen vært langt mer alvorlig. Vi har med andre ord ikke fått god nok informasjon til å danne oss et godt statusbilde, sier Pettersen.

I tillegg til å avlyse planlagte samlinger har det kuttet i administrative kostnader. I tillegg til de tre personene som forsvinner fra administrasjonen med sluttavtaler, vil ikke assisterende generalsekretær Kristoffer Holm og Anders Gjøse, som har jobbet som sportskonsulent, bli erstattet.

Ishockeyforbundet håper å spare rundt fem millioner i året på dette grepet.

Dystre tall

Allerede tidlig i august skjønte forbundsstyret at det måtte tas ytterligere grep og ba sportssjef Petter Salsten se på hva som kunne ofres.

- Styret ba i vårt styremøte i slutten av juni om å få en prognose så tidlig som mulig i august. Den fikk vi, og med bakgrunn i den var visepresidenten og jeg enige om å kalle inn til et nytt styremøte forrige uke. Prognosen var så lite lystig at sportssjefen parallelt hadde fått i oppgave å forberede en kutt-liste. For å komme ut av 2023, drar vi i bremsen. Dette handler om at ambisjonen er at vi skal klare å gjennomføre 2024 på normalt vis, har Pettersen fortalt til nitten.no.

- Det er først nå sent på våren vi har sett hvor alvorlig dette har vært. Når det gjelder differansen mellom juni og august kommer det fortsatt kostnadsøkninger vi av naturlige årsaker ikke hadde budsjettert med. Samtidig utgjør effekten av de administrative reduksjonene såpass lite i 2023.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form