Lukk søk

Elitehockeyligaen

December 3, 2021

Koronasmitte i VIF-troppen: - Venter på flere testsvar

Vålerenga avlyste fredagens formiddagsøkt etter at en spiller fikk påvist koronasmitte. Nå er også lørdagens lokaloppgjør mot Manglerud Star utsatt.

Foto: Privat

Deler av Vålerenga-troppen har vært plaget av sykdom hele uken som blant annet førte til at torsdagens bortekamp mot Stavanger Oilers ble utsatt.

Så sent som torsdag ble en i støtteapparatet syk med det man har antatt er et magevirus. Hele troppen har vært testet for korona, og torsdag kveld ble det avgitt en positiv test.

- Vi har tatt de forholdsreglene som skal tas og har vært i kontakt med forbundet og kommunen hele veien rundt retningslinjer og hva vi skal gjøre, forteller VIF-lege Anine Nordstrøm til nitten.no.

Avlyst trening

Den positive prøven utløste en ny testrunde i Vålerenga-leiren. Det er derfor lite sannsynlig at alle rekker å få svar på denne før lørdagens kamp mot Manglerud Star på Jordal - som nå er utsatt.

På torsdagens økt hadde VIF ti friske utespillere på isen - fredagens trening ble avlyst.

- Vi venter på flere testsvar. Vi krysser fingrene og håper ikke det er flere positive, de har ikke symptomer, men vi vet jo ikke, sier Nordstrøm.

- Mistenker dere at mageviruset kan vise seg å være korona?

- Det kan jeg ikke si noe om. Vi har mistenkt at det er gastroenteritt, men vet ikke. Magetrøbbel er jo et symptom. Vi håper det er et magevirus og én med positiv koronatest.

Sendte spillere hjem

Da noen av spillerne følte seg dårlige tidlig i uken, forteller legen at troppen ble sendt hjem fra trening for å sørge for at sykdommen ikke fikk spre seg mer enn nødvendig.

- Vi har tatt alle forholdsregler, sier Nordstrøm.

I tillegg til de syke spillerne har Vålerenga fortsatt en lang skadeliste der Martin Røymark, Stefan Espeland, Pontus Finstad, Filip Lalande, Jonas Oppøyen og Mika Partanen alle er ute.

Norges Ishockeyforbund publiserte fredag formiddag retningslinjer for kampavvikling fremover. Der heter det at «Alle kamper skal spilles som planlagt, med mindre det kan dokumenteres 5 spillere eller flere med påvist covid».

Men samtidig: «Spillere som nylig har testet seg med PCR-test skal ikke delta på hverken trening eller kamp før de har fått svar på testen».

- Jeg har ikke mistanke om at fem spillere får påvist korona, men vi vet ikke. Vi kan bare krysse fingrene, sier Vålerenga-legen.

PS! Vålerenga får heller ikke flytte opp spillere fra U18- eller U20-troppen da disse er rammet av et omfattende koronautbrudd.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form