Lukk søk

Fjordkraftligaen

November 26, 2021

Larsen sparket som VIF-trener: - Et nødvendig grep

Det ble bare 21 kamper som Vålerenga-trener for Kenneth Larsen. Klubblegenden er ferdig på Jordal etter torsdagens ydmykende tap mot Ringerike.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Dette er en toppidrettsgren der vi er avhengige av resultater. Og de har dessverre uteblitt. Da har vi valgt å avslutte arbeidsforholdet med Kenneth Larsen, sier sportssjef Frikk Juell til nitten.no.

Larsen ble hentet tilbake til Vålerenga fra 1. divisjonsklubben Lørenskog og presentert som Roy Johansens erstatter 28. juli. 45-åringen har ledet laget sammen med kompisen Espen Knutsen - frem til nå.

VIF ble utropt til gullfavoritt før seriestart, men har tapt ni av 21 seriekamper - blant annet to strake oppgjør mot nyopprykkede Ringerike. 4-2-nederlaget på Hønefoss torsdag kveld ble Larsens siste i boksen.

«Shampo» styrer lørdag

Etter torsdagens tap skjedde ting fort. Fredag kveld bestemte Vålerenga-ledelsen seg for å fjerne Larsen, og allerede lørdag kommer Lillehammer til Jordal.

Den kampen ledes av Espen «Shampo» Knutsen og målvaktstrener Joachim Svendsen.

- Jeg har ikke et vondt ord å si om Kenneth. Det er en fantastisk person og et godt menneske med masse hockeykunnskap som har gitt enormt mye for klubben. Vi har samarbeidet bra, men dessverre har det ikke gitt resultater. Da er bransjen så tøff at det av og til er behov for endringer, sier Juell.

- Har dette vært et ønske fra spillernes side?

- Det kan jeg ikke kommentere.

- Kan «Shampo» være en permanent løsning som hovedtrener?

- Ingen kommentar til det nå. Vi kommer tilbake med hva vi gjør på et senere tidspunkt.

Juell forteller at det ble gått flere runder internt fredag der man diskuterte hvordan man skal reise seg etter en middels innledning på sesongen. Det endte til slutt med at Larsen måtte gå.

- Det er ingenting hyggelig med en slik samtale. Man skulle selvfølgelig ønske dette kunne vedvare, og vi har tenkt mye og kjørt flere prosesser, men vi så dette som et nødvendig grep nå. Vi har vært helt ærlige og åpne med Kenneth om bakgrunnen for dette og hatt en proff tone med ham hele veien, sier Juell.

- Jeg hadde håpet at jeg ville få mer tid til å få oss på rett spor og er overrasket over at jeg ikke fikk mer tid. Men hvis du ikke har tillit hos ledelsen så er man kjørt i den bransjen her. Sånn er toppidretten. Man lever av resultater og det må jeg forholde meg til, sier Kenneth Larsen til TV 2, som omtalte treneravgangen først.

Skader

Vålerenga har variert stort i prestasjonene til tross for flere profilerte signeringer i blant annet Mathis Olimb og Stefan Espeland i sommer.

Den siste tiden har laget vært hardt rammet av skader, og torsdag manglet Espeland, Martin Røymark, Pontus Finstad, Filip Lalande og Jonas Oppøyen. Som nitten.no omtalte tidligere fredag kveld er også Mika Partanen ute en periode fremover etter å ha fått seg en smell på Hønefoss.

Sportssjef Frikk Juell var derfor allerede godt i gang med spillerjakt foran serieinnspurt og sluttspill. Nå må han også ut på trenerjakt.

- Situasjonen er vanskelig. Skadene er en del av forklaringen, men så er det også andre områder vi må evaluere for å se om vi kan bli bedre på. At vi ser etter spillere er helt naturlig, sier sportssjef Frikk Juell.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form