Lukk søk

Landslaget

August 26, 2021

Kaptein Olimb: - Alle drømmer om OL nå

Mathis Olimb blir kaptein under OL-kvalifiseringen på Jordal og håper de rundt 2500 norske supporterne som slipper inn kan bidra til å hjelpe landslaget til lekene i Kina.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

- Å komme til OL hadde vært helt fantastisk. Det er noe vi alle drømmer om nå. Flere av oss har vært heldige som har fått delta både to og tre ganger, men å få oppleve et til hadde vært helt overlegent, sier Mathis Olimb til nitten.no.

35-åringen er en av dem som var med til Vancouver, Sotsji og Pyeongchang, og kan søndag kvalifisere seg til sin fjerde strake OL-turnering.

For å klare det håper Olimb de rundt 2500 norske supporterne som slipper inn på Jordal kan bidra til å gjenskape stemningen fra september 2016 da Mattias Nørstebø satte inn det avgjørende 2-1-målet mot Frankrike tre minutter før slutt og sikret tur til Pyeongchang.

- Jeg tipper nesten alle har spilt uten et menneske på tribunen i et års tid, så bare det å se noen ansikter igjen blir helt fantastisk. Vi gleder oss veldig. Jeg håper de er høylytte og at vi kan gi dem det de vil ha, sier Olimb foran kveldens åpningskamp mot Sør-Korea.

Blir kaptein

Med Jonas Holøs ute med skade, har landslagstrener Petter Thoresen bestemt at Olimb blir sjefen i et kapteinsteam som også inneholder Mats Zuccarello og Mathias Trettenes denne langweekenden.

- Rett og slett fordi han er det rutinerte personen han er, og at han alltid legger ned hardt arbeid og går foran som et godt eksempel. Han tok det som en ære. Jeg tror Mathis vil vokse med denne oppgaven, sier Thoresen til nitten.no.

- Det er stort for meg å være kaptein på landslaget. Det blir nok ikke veldig stor forskjell, men det er veldig gøy, sier Oslo-gutten som er tilbake i Vålerenga etter en lang karriere utenlands.

I hans siste offisielle landskamp, som også var Norges siste under VM i Riga i vår, satte han inn 3-1-målet mot Kasakhstan og tok Patrick Thoresens VM-rekord på 66 poeng. Nå venter Sør-Korea, Slovenia og Danmark.

Håper på finale

Olimb mener nøkkelen til suksess blir å være lojale til Norges egen spilleplan, gjøre det man blir enige om på forhånd og stole på at det er nok til å ta seg til Beijing.

- Jeg syns vi har en fin tropp med bra miks mellom eldre og yngre. Et veldig godt lag. Vi savner Holøs og Bonsa (Alexander Bonsaksen), men det vil alltid være noen ute og vi har mange andre gode. Vi har spillere som kan gjøre det lille ekstra og vippe en kamp til vår fordel.

- Hvordan vurderer du styrkeforholdet mellom de fire lagene?

- Det er tre lag som er jevngode der Danmark kanskje er en liten favoritt. De har en veldig sterk tropp på papiret. Med tre kamper på fire dager er man avhengig av å komme godt inn, spille en god kamp med en gang og ta tre poeng, sier Olimb.

Planen er igjen å spille en avgjørende kamp søndag ettermiddag der Norge har kontroll på OL-billetten med seier over Danmark.

- Målet er å være i den posisjonen søndag. Men hvis man ikke tar med Slovenia i beregningen her, følger man ikke med. De har et veldig godt lag med sterke forwards som spiller i gode ligaer i tillegg til Anze Kopitar som alle kjenner. Jeg spilte mot en del av de i fjor, og de holder høyt nivå i Europa.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form