Lukk søk

1. divisjon

October 7, 2021

Jens August (18) representerte tre klubber på en uke: - Greit å bli kjent med flere folk

En gjesteopptreden for Furuset, I Grüner-troppen mot Frisk Asker og så inn i Haugesund-buret for å bli pepret med Narvik-skudd. Det har vært en hektisk uke for Jens August Giæver.

Foto med tillatelse: Haugesund Seagulls

Forvirret nok? Hvis ikke: Giæver skulle egentlig flytte til USA for å spille juniorhockey i sommer, og det er kun en drøy måned siden den unge målvakten byttet ut Frisk Asker med Oslo og Grüner.

- Det er selvfølgelig litt rart. Men samtidig har det en litt rar tid for idretten så man må ta ting som de kommer, sier Giæver til nitten.no.

Etter noen uker som Grüner-reserve, ble 18-åringen som en del av klubbens samarbeidsavtale med Furuset helgen 25. og 26. september sendt til Narvik med Oslo-laget for å spille dobbeltkamp i 1. divisjon.

Til Narvik - igjen

Fire dager senere sto Giæver i boksen i hans gamle hjemmebane Askerhallen som reservemålvakt - denne gang for Grüner.

Neste morgen gikk overgangen til Haugesund i orden, og lørdag var keeperen igjen klar for kamp mot Narvik med sine nye lagkamerater i 1. divisjon.

- Jeg har ikke akkurat følt meg så lojal den siste tiden, nei, sier Giæver og ler.

- Har du klart å ha kontroll på alle navn og backpar underveis her?

- Ja, det har faktisk gått ganske fint. Det er greit å bli kjent med med flere folk også.

- Det høres ut som en ganske hektisk uke?

- Det ble litt ekstra av at Grüner har samarbeidsavtalen med Furuset, men jeg tenkte ikke så mye på det underveis. Da vi var i Narvik fokuserte jeg på kampene og jobben jeg skulle gjøre legge ned. Ikke så mye det andre, forklarer Giæver.

Blir i Haugesund

I Grüner er den meritterte franske målvakten Quentin Papillon et opplagt førstevalg denne sesongen. Giæver var ikke fornøyd med kamptilbudet i Oslo-klubben og ba agent Anton Borvik se på mulighetene.

Da Haugesund var på utkikk etter en ny målvakt, skjedde ting fort.

- Jeg visste ikke helt hva jeg kom til, men fikk høre at det var veldig bra sosialt i klubben og en koselig by. Jeg har også blitt tatt veldig godt imot, sier Giæver som likevel måtte tåle 16 baklengs på to kamper mot Narvik i helgen.

Haugesund Seagulls ligger sist i 1. divisjon med fem strake tap. Giæver mener spill på nivå to er et steg opp fra U20-serien og håper en god sesong i vest skal sikre en retur til Fjordkraft-ligaen til neste sommer.

- Det er et steg opp og et sted der jeg får spilt kamper. Jeg tror det blir en jevn sesong med mange gode lag i divisjonen, sier 18-åringen.

Og hvis du var i tvil: Giæver blir i Haugesund Seagulls ut denne sesongen. I utgangspunktet ...

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form