Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 15, 2024

Innledet sluttspillet med årsbeste: - Mange har tvilt på hvor vi står

Defensiv justering og at samtlige spillere fulgte kampplanen i 60 minutter er Vålerenga-gjengens forklaring på den bunnsolide starten på sluttspillet.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Nå lignet de på det laget vi så før jul, var gjengangeren blant tilskuere og frivillige i den øverste etasjen på Jordal torsdag kveld etter 7-1-seieren over Stjernen.

Gjestene fra Fredrikstad sto med tre strake seirer mot VIF, men brukte nå nesten et kvarter på å få sitt første skudd på mål! Da ledet Vålerenga allerede 2-0.

- En kjempekamp. Vi har øvd på en del ting, og det var deilig å se at det satt, sier Mathis Olimb til nitten.no.

- Nå så det bunnsolid ut igjen?

- Det er en av de tingene vi har jobbet mye med. Herlig å se en bunnsolid laginnsats. Det er det som er med denne sporten her; gjør vi alt rett, har vi et veldig godt lag som kan spille godt mot alle. Det er sluttspill, vi må spille enkelt og holde oss til systemet, mener landslagsspilleren.

Tettet igjen

Vålerenga kom til sluttspillet med hele fem baklengs i snitt på de siste fem kampene. Den svake avslutningen på seriespillet kostet andreplassen i serien og en tøffere vei mot en eventuell finale.

- Har det vært for mange som skal gjøre på ting på egenhånd, Olimb?

- Jeg vet ikke. Og jeg vil egentlig ikke tråkk i det som har vært. Nå ser vi fremover.

Og fremover er Stjernehallen lørdag. For kun to uker siden ledet Oslo-laget 3-1 i samme hall før hjemmelaget slo voldsomt tilbake og vant 6-4. Torsdag var Fredrikstad-gjengen merkelig tamme.

- Dette er bare én kamp. Akkurat nå spilte vi en veldig bra kamp og gjorde det vanskelig for dem, men vi har stor respekt for Stjernen, vi vet hva de kan og hvor bra de er individuelt. Det er alltid fint med en god start, men det er seks muligheter igjen, sier Vålerenga-veteranen.

Fornøyd sjef

Fredrik Andersson vant duell nummer én mot landsmann og navnebror Johansson og roste laginnsatsen og energien etter 7-1-seieren.

- Alle gjorde den jobben de skulle gjøre. Og da ser man hva som skjer når man gjør det i 60 minutter. Vi har gjort det i perioder tidligere, men nå var alle klare for å betale prisen som skal til for å vinne kamper i sluttspillet, sier Vålerenga-treneren til nitten.no.

- Mange har tvilt på hvor vi står. Det er en god følelse å vise hvor bra vi kan være når vi spiller på vårt høyeste nivå.

- Da er det bare å fortsette?

- Nå vet vi at kan prestere på dette nivået. Jeg håper også spillerne kjenner at det er moro når alle gjør det. Vi kan uansett tape kamper også i fortsettelsen, men vi er på rett vei og skal fortsette med dette. Vi har vunnet én kamp og er ydmyke for neste oppgave.

- Det beste dere har gjort på lenge?

- Over 60 minutter er det kanskje den beste innsatsen vår etter jul.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form