Lukk søk

Landslaget

May 6, 2021

Hviler fire spillere i kveld: - Dette er et godt dansk lag

Tre spillere står over med mindre kjenninger i treningskampen mot Danmark i kveld. Også Mathias Emilio Pettersen må vente på landslagdebuten.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

Calgary Flames-draftede Pettersen er en av de mest spennende spillerne i Petter Thoresens landslagstropp som lader opp til VM i Riga med camp i Danmark.

21-åringen landet i København først i går etter en lang reise, og spiller ikke den første av tre oppgjør mot Danmark den neste uken.

- Med jetlag skal han få litt tid til å akklimatisere seg, sier assistenttrener Sjur Robert Nilsen til nitten.no.

- Hva er inntrykket av Pettersen etter de første øktene?

- Treningen i går var forholdsvis lett etter to kamper mot Sverige, og i morges var det bare skate så det er litt vanskelig å si. Han skal få litt tid nå så er han klar til de to siste kampene mot Danmark.

Tre skader

Heller ikke Martin Rønnild, Johannes Johannesen eller Ken André Olimb blir å se på isen i Bitcoin Arena i kveld.

- Det er ikke noe veldig farlig, men det er litt kjenning på noen skader og noen smeller, sier Nilsen.

I går dro Sondre Bolling Vaaler, Jørgen Hanneborg, Tobias Fladeby, Viktor Granholm og en skadet Jørgen Karterud hjem fra campen i København. Jonas Arntzen, Jacob Lundell Noer, Max Krogdahl, Sondre Olden, Mats Rosseli Olsen og Pettersen er nye fjes i troppen.

- Jeg syns det ser bra ut. Hvordan troppen ender opp, får vi se på. Det er fortsatt noen som er litt på vent. Det er litt skadeproblematikk vi ser på som for eksempel når Michael Haga og Stefan Espeland kan være klare. Mathis Olimb er fortsatt i spill i Tyskland og Erlend Lesund i Sverige. Det er noen åpninger her, sier Nilsen, som bekrefter at Norges intensjon er å benytte alle 28 plassene i den utvidede VM-troppen.

Forsvarsfokus

I den første landskampen siden februar 2020, ble det 5-2-tap mot Sverige mandag. Ett døgn senere endte det 5-3 til svenskene. Nå venter en helt annen motstander, men Nilsen vil advare mot danskene.

- Dette er et godt dansk lag. De har flere spillere både fra KHL og SHL tilgjengelig. Mot Sverige var de veldig bra i litt lavere press, og vant jo også en kamp. De vil nok prøve å sette press på oss. Det må vi håndtere.

- Hva ønsker dere å se i kveldens match?

- Dette blir den tredje kampen på fire dager så det gir oss en del å jobbe med på blant annet video fremover. Jeg forventer at vi fortsetter med godt forsvarsspill. Det har vi jobbet en del med siden forrige VM, som faktisk er snart to år siden, og det må vi ha på plass skal vi ta poeng mot de beste og de nest beste. Det vil jeg se vi fortsetter med også i dag pluss at jeg håper vi kan ha litt mer puck, sier Petter Thoresen-assistent Nilsen.

Kveldens kamp kan strømmes via denne linken fra klokken 19.00!

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form