Lukk søk

Aktuelt

July 3, 2021

Hva gjør du nå, Lars Håkon Andersen?

Fredrikstad-gutten Lars Håkon Andersen ble Norgesmester med Frisk Asker og har opplevd både oppturer og nedturer etter hockeykarrieren som fikk en bråstopp grunnet hjerteproblemer.

Lars Håkon Andersen har blitt 47 år gammel og har bosatt seg på Kråkerøy (en øy utenfor Fredrikstad) med kone og fire barn. En sportsfamilie som ikke er som alle andre, for bare se her:

Maja (20) - Spiller håndball for Nordstrand IF i 1. divisjon.

Frida (18) - Juniorlandslagsspiller i håndball og spiller for Fredrikstad Ballklubb i Rema 1000-ligaen.

Leo (15) - Spiller for Stjernens U16-lag.

Eirik (5) - Begynner på ishockeyskolen i august.

En familie med gode holdninger og verdier

Andersen har i tillegg til mange sesonger på toppnivå i Norge og deltok også på Lillehammer-OL i1994. Og hemmeligheten rundt en slik talentfull og sportsrik familie er enkel ifølge han selv.

- Jeg har vært heldig med at vi som familie har hele tiden hatt fokus på holdninger og ikke minst gode verdier i livet.

I tillegg til å følge opp sine jenter, så er han ishockeytrener for Leo (15) som spiller for Stjernens U16-lag. Men i følge den tidligere norgesmesteren er det ikke noe problem å følge opp alle.

- Det har gått overraskende bra. Som pappa så må du alltid være tilgjengelig og jeg har sett de fleste kampene i hallen. Nå som dem blir større så går kampene på TV også, hvis det skulle kollidere med noe annet, forteller han via telefon fra Danmark hvor Frida skal spille landskamp i håndball.

- Hva slags håndballtips gir du?

- Det tekniske innen håndball er ikke mitt felt, men jeg gir alltid emosjonell støtte blant annet. Og ikke minst hva de skal trene på. Alt rundt håndballen kan jeg gi gode råd på. Og heldigvis så er det kun jeg som innehar kongepokalen i huset. Så får vi se hvor lenge det varer, forteller han humoristisk.

Ikke bare oppturer i livet

Selv om Lars Håkon Andersen har fått oppleve det mange ishockeyspillere drømmer om, så har det ikke bare vært oppturer hos familien Andersen. Han måtte gi seg som ishockeyspiller i en alder av 28 år grunnet problemer med hjertet. En utfordring som skjedde året etter han hadde blitt Norgesmester og spilte i Stjernen. Det ble ikke mange kamper for den nybakte mesteren sesongen etter.

- Det ble dessverre bare noen kamper da jeg kom hjem til Stjernen. Jeg fikk virus og betennelse på hjerte, og legene fant vel ikke helt ut av hva det egentlig kom av. Men da var det ingen tvil, og jeg måtte legge opp.

- Formen nå da?

- Den er fin nå. Har egentlig vært det lenge, og jeg gikk til sjekk hos leger en stund. Det er jeg ferdig med nå og er i ganske fin form. Vil nesten si at jeg er mer gjennomtrent nå enn hva jeg var når jeg spilte aktivt. Da var jeg bedre trent på mye annet, forteller 47-åringen.

I tillegg til hjerteproblemer opplevde Andersen-familien sitt største mareritt da de mistet sin sønn som ble én dag gammel. En sorg som vil være med den tidligere Stjernen-spilleren livet ut.

- Det vil naturligvis følge oss livet ut. Vi fikk hjelp, og som familie så ble vi enda sterkere enn det vi var. Rollene ble litt satt opp ned hvor barna tok vare på kona og meg. Vi ble nok enda mer sammensveiset enn det vi var, hvis det egentlig gikk an. Toleransen ble større og respekten for hverandre økte, og hjelpen var fantastisk. Men som nevnt tidligere, det blir med oss livet ut.

Trives i barnevernstjenesten

I disse dager jobber Lars Håkon Andersen i barnevernstjenesten. Kona jobber på en ungdomsinstitusjon i Moss. At de jobber i samme felt trives de bra med.

- Jeg har hatt samme jobb i kommunen nå i snart 10 år og trives veldig med det. Kona hjemme jobber i Moss, men er jo nesten det samme. Vi begge liker å jobbe med mennesker og sørge for at barn og unge skal ha det best mulig i hverdagen.

Ved siden av jobben går det mye i trening med familien, og Andersen liker å holde seg i form.

- Jeg er med og trener barmark med U16-laget jeg trener blant annet. Pluss at jeg spiller tennis og golf.

- God i golf?

- Nja, jeg vil si habil. Pappa er med meg nedover til Danmark og ser barnebarnet sitt spille kamper, og han spiller også golf, så golfutstyret er med på turen til Danmark og vi skal spille noen baner her nede mellom kampene. Men nå må jeg legge på, siden kampen snart starter, avslutter Andersen i det Frida går på banen for Norge.

Her kan du et opptak fra sportssendingen fra TV 2 hvor Lars Håkon Andersen ble Norgemester med Frisk Asker

Foto: Instagram - Hege Hedlund Andersen

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form