Lukk søk

Fjordkraftligaen

February 11, 2021

Hockeyfeber i nord og lojalitet i vest

Det meldes om hockeyfeber i nord. Hos daglig leder i Narvik så står ikke telefonen stille. I vest så forbereder de seg mot seriestart igjen og er glade for lojale supportere og sponsorer.

Nedstenging og hockeypause har virkelig satt fyr på skøyte og hockeyinteressen i Nord-Norge. Narvik har aldri før opplevd et så stort engasjement for ishockey og skøytegåing som de har opplevd under den ufrivillige pausen. Avgjørelsen for oppstart og sluttspillet er tatt, og Narvik venter i likhet med resten av hockeynorge med å komme i gang igjen.

Hockeyfeber - Tomt for skøyter og hockeyutstyr

Daglig leder i Narvik Hockey, Cesilie Markussen merker at interessen har tatt seg kraftig opp for det eneste Fjordkraft-ligaen som befinner seg i Norges syvende største by.

- Jeg kan ikke huske sist det var så lite snø hos oss i Narvik. Og folk går mye mer på skøyter dette året, enn før. Dette er veldig gledelig naturligvis.

Interessen er blitt så stor at etterspørselen etter hockeyutstyr og skøyter har gjort at de er rådløse i forhold til å skaffe nok utstyr til Narvik-folket som ønsker å stå på skøyter og begynne med ishockey.

Er ikke det et luksusproblem for lille "Hockey-Narvik" at alle ønsker å finne ut litt mer om ishockey?

- Selvfølgelig er dette meget gledelig for oss. Og vi merker også en dominoeffekt i form av barn/unge som ønsker å spille ishockey. Men vår utfordring er at vi ikke får tak i skøyter eller hockeyutstyr. Det er tomt på lager, butikker - ja, rett og slett overalt. Den siste uken har jeg blitt nedringt av personer som ønsker å få kjøpt eller lånt skøyter.

Via Tv2 Sumo har vi i to sesonger merket en elektrisk stemning på Narvik sine hjemmekamper i Nordkraft Arena. Og interessen har ikke forsvunnet bekrefter daglig leder.

- Nei, folk er engasjerte og gleder seg til å se hockey igjen. Det er mange som står på skøyter og kanskje kunne tenkt seg å se ishockey når det begynner igjen. Vi har virkelig fått en skikkelig "boost" av dette forteller Markussen og retter en stor takk til værgudene.

Oppstarten for Fjordkraft-ligaen skal etter alle solemerker starte 17.feburar. Men Narvik starter ikke før 27 februar. Det synes Narvik-leieren er litt urettferdig.

- Vi har ingen å spille treningskamper mot, og vil ikke reise på kryss og tvers av landet for å gjennomføre dette. Da kan vi utsette oss selv og andre for smitte, og ligaen stenges ned igjen. Selv om vi er relativt ferske i hockey-sirkuset så er det litt urettferdig at de andre lagene får spilt noen kamper før oss. Vi skal møte Manglerud Star 27.Februar i Oslo, og da har de spilt 4 kamper mer enn oss.

Ønsker ikke å spille treningskamper

Da det kom opp en mulighet for klubbene å arrangere treningskamper, så brukte ikke Narvik lang tid på å bestemme seg for at det skulle de ikke gjøre.

Hvorfor de ikke ønsker dette begrunner Markussen slikt:

- For det første så har vi ingen lag i nærheten som vi kunne matchet oss mot. Og i tillegg så ville det vært uforsvarlig for oss å reise Norge på kryss og tvers før vi eventuelt skal spille serie igjen. Tenk hvilken risiko for smitte vi setter oss selv i med å reise sørover for å spille kamper? Så det er ikke et tema for oss.

Vi blir nedringt av folk som vil ha skøyter - Cesilie Markussen

På kontoret hos Narvik Hockey finner vi kun Cesilie Markussen som er daglig leder og en person som er ansatt på 50% på marked.

Den kvinnelige lederen forteller til Nitten.no at hun nesten ikke er alene, da klubben har et meget engasjert styre som bedrives på dugnad.

- Vi er heldige med vårt styre i Narvik. Det er tross alt en jobb på dugnad, men de står virkelig på og sørger for at klubben er så fin som den er. Så nå gleder vi oss over krisepakkeendringen og et mål om nå et sluttspill.

Dere har troen på sluttspill, altså?

- Ja, det må vi ha. Og det er også vårt mål. Vi har igjen ni kamper hvor mange av de er mot Grüner, Manglerud Star og Sparta. Tre lag som vi har slått og spilt relativt jevnt mot denne sesongen.

Styrelederen forteller også tilslutt at et eventuelt sluttspill vil også gi en liten økonomisk gevinst kontra et nedrykkspill.

I vest så benekter Stavanger Oilers at de ønsket sluttspillet til Stavanger

Daglig leder Terje Haukali er klar i sin tale at de aldri har foreslått et sluttspill i Stavanger til forbundet og Norsk Topphockey.

- Nei, det var Stavanger Aftenblad som fremmet dette forslaget. Et forslag som vi så på som uforsvarlig i form av utenomsportslige årsaker.

Kan du fordype det litt mer, Haukali?

- Den modellen som de fremla i avisen ville vært vanskelig å gjennomføre. Vi har lag i ligaen som er småbarnspappaer og en 100% jobb ved siden av hockeyen. Skulle vi da tatt dem hit til Stavanger og latt de bo her i en lengre periode borte fra jobb og familie? Nei, det synes jeg hadde blitt feil. Nå har forbundet og Elitehockeyen kommet et forslag om å fullføre sesongen og sluttspillet. Det står vi 100% bak forteller den tidligere ishockeyspilleren.

Hadde det ikke vært fint for dere og fått alle lag til Stavanger da?

- Joda, men det skal være fairplay i dette også. Også må vi tenke på at de ikke er ishockeyspillere 24 timer i døgnet. Men klubbene har vært med å bestemt dette og vi er fornøyde med valget som ble gjort. Tror jeg snakker for alle lagene når vi ønsker at dette skal avgjøres på en mest mulig rettferdig måte for alle. Selv det alltid vil være noen som har blitt hardere rammet enn andre, forteller Haukali og sikter til Sparta.

Uaktuelt å spille treningskamper utenfor Stavanger, MEN!

I likhet med Narvik så forteller den daglige lederen i Stavanger at de ikke ønsker å reise ut av Stavanger-område for å spille treningskamper.

- Nå svarer jeg kanskje for Higson, men vanskelig for å se at vi skal reise rundt i Norge og spille treningskamper og kanskje få smitte i vårt lag. Ryktene sier at det smeller bra på trening om dagen, så det vil være unødvendig for oss, men.

Men?

- Skulle oppstarten igjen bli forsinket, så må vi naturligvis se på andre muligheter. Men det er en hypotese som vi ikke bruker mange kalorier på. Nå ser vi frem mot å komme i gang og får krysse fingrene for at mydighetene gir oss grønt lys igjen.

Sjur Robert Nilsen i Sparta har tidligere uttalt at han er opptatt av "FairPlay" i denne korona-situasjon. Ville ikke den brytes hvis klubbene på østlandsområde spiller treningskamper mot hverandre?

- Personlig kan jeg ikke svare for andre om de ønsker å spille treningskamper eller ikke. Så det ønsker jeg ikke å ta noe stilling til. Det får være opp til hver enkelt klubb å bestemme.

Videre forteller den blide sjefen i Stavanger at det alltid vil bli et kostnadspørsmål hvis de og Narvik måtte reise for å spille treningskamper. Eksponeringen og kostadaden vil alltid være annerledes for oss, kontra andre lag i ligaen.

Sponsorer og supportere med en enorm lojalitet til klubben

Selv i disse tunge permisjons og økonomiske tider så finnes det noe positivt å ta med seg fra vestlandet.

- Sponsorene og våre supportere har vært så ufattelig forståelsfulle og lojale mot klubben. Det betyr så mye for oss, og det beviser også at vi betyr mye for dem også forteller han alvorlig.

DNB Arena og vi har i flere år skapt et arrangement som både sesongkortholdere og VIP-avdelingen kan være stolte av. Nå som det er stengt helt ned så er det imponernede at de fleste er med videre, men vi har i likhet med andre også sponsorer som har blitt hardere rammet i i pandemien. Der har vi hatt en gjensidig lojalitet og gått i nye dialoger sier Haukali.

Du er jo kjent som er humørspreder og optimist. Hvor lenge vil vi ha tomme tribuner?

- Tror nok ikke vi vil få oppleve fulle tribuner denne sesongen. Det toget har nok gått, dessverre. Men neste år, da skal dere får komme å bli en del av det fantastiske arrangementet vi har i DNB med fulle tribuner. Men først og fremst er fokuset på ansatte som følger "Return to Play" prinsippet. Så får heller utfordringen være at vi vet lite om utviklingen og hva som skjer angående denne pandemien avslutter Haukali til Nitten.no

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form