Avgjørelsen er tatt - slik spilles sluttspillet
Best av sju kamper-modellen utgår og lagene samles ikke i en «boble». Det er Norges Ishockeyforbunds plan for sluttspillet i april.
- Dette er modellen som er gjennomførbar per i dag, sier Ottar Eide.
Generalsekretæren i Norges Ishockeyforbund har travle dager på hjemmekontoret. Nå har han vært med på å legge planen for vårens sluttspill der man skal kåre en norgesmester for første gang siden Frisk Asker sjokkerte i 2019.
Best av sju kamper-modellen utgår både i kvartfinale, semifinale og finaleserien der maks fem oppgjør nå skal til for å kåre en vinner. Sluttspillet skal avvikles i april, og forbundet har bestemt at seriespillet skal avsluttes før mars blir april - uansett.
- Ting forandres raskt for tiden, men vi håper det blir slik. Det er mye vi var enige om før sesongen, blant annet dette med prosentregning dersom man ikke får spilt like mange kamper, som det hele tiden dukker opp nye problemstillinger rundt, ting vi ikke var klar over og ikke tenkte på, sier Eide.
36 kamper
Håpet er fortsatt å komme i mål med 36 seriekamper for samtlige ti lag i Fjordkraft-ligaen der man nå planlegger med oppstart 17. februar. Den nye sluttspillsmodellen skal innom styremøtet mandag for «stempling», men er å regne som fastsatt.
- Det er mest en forankring. Vi ønsker å ta en runde og en diskusjon slik at alle er kjent med problemstillingene. Det er viktig at alle forstår hvorfor vi gjør det vi gjør, sier Eide.
Både Stavanger Aftenblad, Oilers og Narvik har kommet med innspill til alternative løsninger de siste ukene der et av forslagene har vært å samle lagene i en «boble» i for eksempel Stavanger under hele sluttspillet. Slik blir det ikke.
- Vi har diskutert det, men gått vekk fra det foreløpig. Det er så mange økonomiske og praktiske konsekvenser da folk må tas ut av arbeid i flere uker uten å vite hvor langt man kommer, blant annet. Det vil være en krevende modell for en del lag. Det er flott med ideer og forslag, men beredskapsgruppen har kommet frem til at dette ikke er veien å gå per nå.
Nøye med smittevern
Et argument for å samle alle lagene i en såkalt «boble» er å begrense reiseaktiviteten. I et normalt sluttspill vil lagene forflytte seg for å møtes hjemme og borte annenhver dag - for eksempel mellom Stavanger og Oslo eller Hamar og Fredrikstad.
- Det er utfordrende med veldig mye reising og forflytting av mennesker på steder med ulikt smittebilde. Vi må opprettholde den smittevernfaglige biten så godt som mulig hele veien og være nøye. Vi ser hvor sårbart det er. Vi skal være nøye her, lover Eide.
- Hva sier klubbene til denne sluttspillsmodellen med færre kamper?
- Alle vil spille sluttspill. Det er ønskelig å kåre en norgesmester, det er nødvendig for alle, sporten, media, TV og så videre. Alle har en felles interesse for det.