Lukk søk

Internasjonal hockey

October 13, 2021

Hestmann lå i sengen et halvt år - nå er han tilbake: - Jeg tar alt med et smil nå

Nesten tre år etter den skjebnesvangre smellen mot hodet, er Robert Hestmann tilbake. I går gjennomførte han sin første fulle trening på elitenivå på over 1000 dager!

Foto: Privat

- Jeg tar alt med et smil nå. Det var en liten seier for meg i går. Nei. En stor seier.

Robert Hestmann stoppet pucker for både Vålerenga og Storhamar, og senere svenske Kalmar, før hele livet stoppet opp vinteren 2018. I en kamp mot Helsingborg fikk målvakten et kne i hodet som ledet til en komplisert hjernerystelse og senere depresjon og angst.

- Jeg bare lå hjemme i sengen i et halvt år. Jeg klarte ikke spise middag med familien, beskriver Hestmann.

33-åringen har tidligere fortalt sin historie til svenske Barometern og Hamar Arbeiderblad. Våren 2020 uttalte den tidligere VM-målvakten at han en periode trodde han skulle dø. Han orket hverken lyd eller lys, slet med hodepine og øresus og var trøtt, sliten og tom for energi.

- Men det er veldig positivt nå. Jeg føler meg veldig bra, sier Hestmann til nitten.no onsdag formiddag.

- Jeg skal gjøre alt jeg kan for å bli helt bra og stå masse matcher igjen. Da vet jeg selv at jeg har gjort mitt beste. Men det viktigste er at jeg kan være med guttene mine og samboeren min som en vanlig pappa.

Fikk sjansen i Nybro

Siden han kom seg tilbake på bena, har Hestmann vært en del av Kalmar HC-miljøet både som tredjemålvakt og denne sesongen også som trener for klubbens keepere.

- De har hjulpet meg tilbake. I fjor kjente at jeg burde spilt kamp igjen, men da stengte de ned alle ligaene under Ettan og det føltes ikke rett å hoppe inn på det nivået. Jeg følte meg ikke klar for det samtidig som jeg kjente det var greit å få mye trening. Jeg har vært veldig tålmodig, sier Hestmann.

Han roser leger og svenske spesialister som har vist forståelse for hans situasjon og ikke minst ønsket og planen om en gang å komme tilbake på isen. Oppturen startet så smått hos en spesialist i Stockholm i mai 2019 og fortsatte hos en av landets beste ortopeder. På veien tilbake har Hestmann en periode pendlet tre timer i bil hver dag for å få oppfølgingen han har vært avhengig av.

- Det er ishockey som har vært jobben min. Jeg har hatt en bra lege som har forstått det. Våren 2019 begynte jeg med konsentrasjonsøvelser og helt enkle greier. Da det begynte å gå bra trente jeg litt fys i ishallen. Jeg kjente at det er trening jeg trenger. Uansett om det er på et treningssenter eller ishockey. Men det tok tid å komme seg i litt bedre form. Kroppen er én ting, men hodet tar det på en annen måte. Så gikk ting bedre og bedre, men jeg ville ikke stresse meg frem, forklarer Hestmann.

Etter korona og nedstenging, der han selv ble smittet og i tillegg pådro seg lungebetennelse, har 33-åringen denne høsten vist seg frem for division 3-laget Virserum. Og nylig dukket det opp en mulighet hos hardtsatsende Nybro Vikings på nivå tre som i vår misset opprykket i siste kamp.

- Får man muligheten, må man vise at man fortjener den. Nybro holder til bare tre mil fra Kalmar, de har fulgt med på min reise, jeg har spilt mye mot dem og har også spilt med et par av guttene der før. Det passer veldig bra for min situasjon. Jeg er veldig glad for å få denne sjansen.

I boksen i kveld

Oslo-gutten har vært mye på is med Kalmar i en noe redusert rolle, men tirsdag kveld gjennomførte målvakten sin første fulle trening på elitenivå på over 1000 dager hos Nybro Vikings.

- Jeg føler meg veldig bra. Det er deilig å kunne pushe meg selv. Det er intensiv lagtrening og matchtrening jeg trenger. Jeg kjenner jeg har flere steg å ta både med hockey og fysisk form, men jeg føler meg klar for å fortsette så det er bare å kjøre på. Jeg skal kanskje inn i arbeidslivet ved siden av hockeyen etter hvert også så vi får se hvordan jeg skal kombinere det. Nå som jeg har kommet i gang med ordentlig trening ønsker jeg å vise meg frem og stå kamper. Jeg vil vise at jeg fortjener å være her.

Og den muligheten kan komme raskt. Allerede i kveld er Hestmann en av to målvakter i troppen som møter HC Dalen. Og fredag spiller Nybro Vikings lokaloppgjør hjemme i Liljas Arena - mot Kalmar HC.

- Det blir veldig spesielt. Tanken er at jeg skal komme i gang med trening først, men jeg er her for å vise meg frem og det er opp til treneren hvem som står. Jeg er tålmodig, men når jeg kjenner jeg er i ordentlig god form har jeg lyst til å spille alle kamper. Jeg tror også formen blir en del bedre i løpet av et par uker. Og vi har fire matcher på en uke nå så du skal ikke se bort fra at jeg må hoppe inn.

- Det høres ut som noe som kan bli et emosjonelt comeback?

- Ja, det tror jeg. Jeg har jo spilt et par treningskamper, men seriespill og kamp om poeng blir noe annet. Spesielt på dette nivået. Guttene på laget backer meg opp veldig så det føles veldig godt. Jeg håper å bevise at jeg fortjener en plass.

- Har du hele tiden hatt troen på å komme tilbake?

- Man tenker innimellom om det er verdt eller om man skal gidde å fortsette. Men å gi opp har ikke vært noe tema.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form