Lukk søk

Internasjonal hockey

March 12, 2023

Haukeland årets målvakt i Tyskland: - Betyr mye

Under en hockeygalla på et hotell i Düsseldorf lørdag kveld fikk Henrik Haukeland prisen som årets målvakt i tysk hockey.

Foto med tillatelse: Sofie A. Kitterød

Og det valget bør ikke overraske noen, skriver Rheinische Post. Avisen gir nordmannen mye av æren for at Düsseldorfer EG nå er klare for kvartfinale i det tyske sluttspillet.

- Det var en veldig hyggelig utmerkelse. Litt overraskende, men så klart veldig hyggelig. Som jeg også sa i går hadde jeg ikke klart dette uten lagkompiser og trenerne. Vi har vært gode sammen, og de har gjort jobben min enklere. Vi har sluppet inn lite mål og vært flinke i boxplay. Jeg har vært god jeg også, men laget må få en stor del av æren, sier Haukeland til nitten.no.

- Dette betyr mye for meg. Det har vært en god sesong både for meg og laget. Jeg må takke lagkameratene mine og trenerteamet. Dette hadde ikke vært mulig uten dem, sa målvakten under prisutdelingen i Düsseldorf - byen der han bor og spiller.

Rheinische Post bruker ordet «outstanding» når de skal beskrive Haukelands prestasjoner i Düsseldorfer-buret denne sesongen.

- Jeg er vel litt mer nøktern enn som så, men det har absolutt vært en bra sesong.

51 kamper

Fredrikstad-gutten spilte 51 av 56 DEL-kamper for laget som endte på en fin sjuendeplass. Det gjør også Haukeland til mestspillende målvakt i den tyske ligaen denne sesongen.

2,17 baklengsmål i snitt og redningsprosent på 92 la grunnlaget for prisen 28-åringen fikk under liga-gallaen lørdag kveld.

- Det var en litt treg start på sesongen både for laget og meg som keeper. I november var vi inne i en ganske dårlig periode, men desember, januar og også februar var veldig bra. Sjetteplassen røk dessverre i absolutt siste match. Det var vi litt skuffet over noen timer, men nå ser vi frem mot sluttspillet, sier Haukeland.

Da sjetteplassen glapp måtte laget gjennom åttedelsfinaler mot Löwen Frankfurt som endte 5-0 og 5-1. Det sendte Düsseldorfer til kvartfinale mot tabelltoer ERC Ingolstadt der første kamp spilles onsdag 15. mars.

Markus Vikingstad og Fischtown Pinguins møter mesterne fra München mens Ken André Olimbs Schwenninger Wild Wings kom ikke til sluttspillet.

- München er store favoritter i sluttspillet, men bak dem er det ganske åpent. Det er lite som skiller fra nummer to til syv på tabellen. Det blir tøft mot et godt lag, særlig uten hjemmebanefordel, men vi har en fair sjanse, mener Haukeland.

Gratis fra München

Landslagsmålvakten gikk gratis fra Red Bull München til Düsseldorfer i fjor sommer. Han spilte juniorhockey i både Stjernen og Björklöven før han slo gjennom på A-laget i hjembyen.

Sommeren 2015 ble det overgang til Leksand og senere Timrå, finske TPS, KooKoo, Färjestad og Red Bull München. Kontrakten med Düsseldorfer EG varer ut neste sesong.

- DEL er en veldig kul liga å spille i. Det er mye folk på tribunene og bra trykk. SHL er nok beste ligaen jeg har spilt i, men Tyskland er der oppe. Jeg trives veldig godt her og har ingenting å klage på. Jeg håper å spille ute så lenge jeg kan, sier Haukeland.

- Du er motivert og klar for VM-spill med Norge i mai?

- Jeg har ikke vært inne på samling enda denne sesongen, men hvis jeg er skadefri og blir tatt ut så hadde det vært kult.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form