Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 9, 2023

Grüner henter trio: - Nødt til å forberede oss på sykdom og skader

Et sykdomsutbrudd var nær ved å koste Grüner plassen på øverste nivå i fjor. Nå styrkes troppen foran kvalifiseringen der målet er å unngå nedrykk.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Vi har ingen kjempestor tropp. Nå forbereder vi oss på kvalifisering og vet hva som gjelder. I fjor lå vi godt an etter en god start der vi presterte bra, men etter at vi dro til Narvik med sykdom i laget, hentet vi oss aldri skikkelig inn igjen. Flere av spillerne var ute resten av sesongen. Det var litt læring for oss, sier Grüner-sjef Trond-Erik Larsen til nitten.no.

- Derfor er vi nødt for å forberede oss på sykdom og skader.

Nettopp det har nå ført Furuset-trioen Marius Johansen, Shafaat Hashim og målvakten Anders Haugum til samarbeidsklubben på Grünerløkka.

Styrker bredden

I 1. divisjon er det klart at Furuset ender på femte- eller sjetteplass med kun to kamper igjen. Trener Kenneth Larsen var derfor positiv til å slippe noen av spillerne som fikk sjansen i andre klubber før overgangsvinduet stenger 15. februar.

- På en måte gir det seg selv, men samtidig har flere spillere også være aktuelle for andre klubber. Jeg vet det har vært flere henvendelser. De vi har hentet inn nå har vært innom oss i løpet av sesongen, men det er ingen automatikk i overgangene eller en rettighet vi har, understreker Larsen.

En som ikke ender opp på Grünerløkka denne våren er Kenneth Skjervold. Furuset-spilleren har fire matcher for Grüner denne sesongen, men er nå klar for moderklubben Ski som skal ut i kvalifiseringsspill om opprykk til 1. divisjon.

- Som andre har vi slitt med skader og sykdom hele sesongen. Vi har heller ikke et U20-lag å hente spillere fra. Derfor er det viktig for oss å fylle opp stallen nå, sier Grüner-lederen.

På vei tilbake

Jørgen Kvål og Joachim Sommer-Nielsen har mistet store deler av sesongen med skader. Nils Cärnback pådro seg en smell i hodet mot MS mens Tim Robin Johnsgårds kneskade betyr at han er ferdigspilt for sesongen.

- Det er litt usikkerhet og vi har litt smårusk, host og hark. Kvål vil være tilgjengelig igjen inn mot kvalifiseringen og Sommer-Nielsen er tilbake i trening, men vi ønsker ikke å presse frem aktivitet som kan føre til tilbakeslag, sier Larsen.

Anders Haugum kommer inn som keeper nummer tre i troppen bak førstevalget Linden Marshall og den tidligere Hasle-Løren-spilleren Tinius Johansen.

- To målvakter er sårbart, kommenterer Larsen.

- Kan det komme mer inn?

- Ja, vi har noen følere ute, men det blir spillere som er i Norge i dag eventuelt. Vi har ingen planer om å bytte ut laget vårt. Vi har stor tro på trenerne, spillerne og alle rundt, og at vi skal komme oss gjennom kvalifiseringen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form