Lukk søk

Landslaget

April 29, 2022

Gjøse fra Storhamar til landslagsjobb

Storhamar-trener Anders Gjøse tar etter det nitten.no erfarer over U20-landslaget etter påtroppende landslagssjef Tobias Johansson.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Gjøse fortalte Hamar Arbeiderblad onsdag at det nå er avklart hvor han skal jobbe fremover, men svarte «det får vi se» på spørsmål om det var snakk om en klubb- eller landslagsjobb.

Samme svar ga han da avisen lurte: «Er det en U20-landslagsjobb med en hybrid-løsning opp til A-landslaget?».

Etter det nitten.no får opplyst er det nettopp trenerjobben på U20-landslaget som nå venter for Gjøse som allerede er hentet inn i A-teamet. Han tar over U20-gjengen, som samles i Skien 25. mai, etter Tobias Johansson som rykker opp og tar over A-landslaget for Petter Thoresen etter VM i Finland neste måned.

Det har ikke lyktes nitten.no å komme i kontakt med Gjøse.

Kontrakten går ut lørdag

Stavanger-guttens kontrakt med Storhamar går ut lørdag 30. april. Da nitten.no snakket med ham for to uker siden, snakket han om en usikker fremtid, det å stå uten lønn fra. 1. mai og tiden borte fra familien.

Gjøse har bodd på en hybel på Hamar mens resten av familien har holdt til i Sarpsborg. En landslagsjobb betyr langt mer tid hjemme for 37-åringen.

Han kunne fortsatt på Hamar som assistent for Petter Thoresen neste sesong, men ønsket ikke en slik løsning etter to år som sjef i CC Amfi.

- For det første så har det vært tøft å være borte fra min datter i to år. For det andre så er det jo hovedtrener jeg ønsker å være, så derfor takket jeg nei til det tilbudet. Jeg er litt lei av å bo på hybel nå, sa Gjøse for to uker siden.

I A-teamet

For et drøyt år siden ble Gjøse hentet inn i A-landslagets trenerteam og bisto Petter Thoresen og Sjur Robert Nilsen både i oppkjøringen til VM i Latvia og underveis i mesterskapet. En lignende rolle vil ha han nå under VM i Finland neste måned.

Planen var at Gjøse skulle inn i teamet allerede i 2020, men da ble VM avlyst grunnet pandemien. 37-åringen, som tidligere har bred erfaring fra aldersbestemte landslag, sto over OL-kvalifiseringen på Jordal i fjor høst da denne kolliderte med Storhamars planer,

- Storhamar ga meg muligheten og ikke minst fri til å være med landslaget under VM. Men nå ønsket de å ha meg værende på Hamar under oppkjøringen. De er hovedarbeidsgiver for meg, og jeg har forståelse for at de ønsket å ha meg på trening i oppkjøringen, sa Gjøse til nitten.no da.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form