Lukk søk

Elitehockeyligaen

November 7, 2023

Frisk henter rutinert svenske: - Skadesituasjonen har vært krevende

Frisk Asker har igjen sett til slovakisk hockey for å styrke troppen og signerer nå svenske Viktor Hertzberg.

Foto med tillatelse: Dukla Trencin

Alexander Bonsaksen, Magnus Geheb, Felix Girard, Tobias Skuterud, Thomas Valkvæ Olsen, Petter Birkheim Andersen, Anton Holm, Emil Wasenden og Pontus Eltonius.

Det er rekken av spillere som manglet da Frisk Asker lørdag møtte Sparta Sarpsborg i Varner Arena.

Og selv om hjemmelaget avgjorde i spilleforlengelsen, har sportssjef Vidar Wold den siste tiden jobbet med å styrke troppen og tilføre sårt tiltrengt bredde.

Nå hentes svenske Viktor Hertzberg fra slovakiske Dukla Trencin.

- Med Hertzberg får vi en solid toveisspiller som er pucksterk og poengfarlig. Han kan benyttes i de fleste situasjoner og har en meget bra spilleforståelse. Han har gjort mye poeng i x antall sesonger i HockeyAllsvenskan, sier Wold.

Fra slovakisk hockey

Hertzberg har signert en kontrakt ut sesongen og kommer nå fra et opphold i slovakisk hockey. Det samme gjorde backen Olivier Dame-Malka som flyttet til Asker for to uker siden.

Wold ser for seg at Hertzberg nå kommer inn og erstatter langtidsskadde Felix Girard.

- Det er liten tvil om at skadesituasjonen denne sesongen har vært krevende, og da det ble klart at Girard ble ute resten av sesongen, måtte vi gjøre noe. Når Hertzberg ble ledig på markedet, var det ikke noen vanskelig avgjørelse å hente han, sier Wold.

- Med den skadesituasjonen vi har hatt så langt så har de skadefrie spillerne fått for høy belastning. Etter landslagspausen får vi heldigvis flere spillere tilbake, og med Hertzberg inn i tillegg, så får vi en bredde kombinert med ferdigheter på løpersiden, som vi hele tiden har ønsket oss.

Debut mot kompisen

Hertzberg har spilt store deler av sin karriere i HockeyAllsvenskan etter årene som junior i Frölunda og tre sesonger i Canada.

Siden har 32-åringen vært innom Örebro, Sundsvall, Hudiksvall, Almtuna og Västerås. I sommer ble det overgang til Dukla Trencin der svensken står med ett poeng på fem kamper.

- Jeg har vært interessert i å spille i Norge i flere år så det skal bli en spennende utfordring som jeg gleder meg til, sier Hertzberg som tidligere har hatt Tobias Lindström og Mats Frøshaug som lagkompiser i Sverige.

Frisk Asker-nykommeren er på plass i Norge etter pausen 20. november og er tenkt å få sin debut mot Comet tre dager senere.

- Jeg er god venn med målvakten til Comet, så det hadde vært moro å score på han i min første kamp, sier Hertzberg.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form