Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 16, 2021

Forbundet ber om flere svar: - Ønsker å avvente litt

Det går mot at hockeysesongen avlyses, men etter tirsdagens møte jobbes det å få noen flere avklaringer rundt situasjonen i Viken-kommunene før man ønsker god sommer.

Slik nitten.no skrev tirsdag morgen ble det innkalt til et møte mellom Norsk Topphockey, forbundet og de ti klubbene i Fjordkraft-ligaen som en følge av gårsdagens nedstenging av toppidretten i Viken.

Stavanger Aftenblad meldte senere at hockeysesongen avlyses. Seriespill i mars virker helt urealistisk per nå, men etter dagens møte ønsker ikke forbundsledelsen å stenge dørene fullstendig for et sluttspill i en eller annen form neste måned.

- Vi opplever at det fortsatt er uavklart om det er treningsnekt for toppidretten i Viken eller ikke. Vi ønsker å avvente, ta litt tid og sjekke opp noe mer før vi tar en endelig beslutning. Vi må ha litt mer kjøtt på beinet, sier generalsekretær Ottar Eide til nitten.no.

Samtidig melder NFF at de har fått bekreftet forbudet mot organisert trening i Viken. Ottar Eide sier seriespillet i Fjordkraft-ligaen i praksis er avlyst da det ikke er åpent for kampaktivitet i Norge.

- Nå handler det først og fremst om at lagene får trene i påvente av en eventuell åpning. Vi er nødt til å få litt mer avklaringer. Hvis ikke klubbene får trent på fire uker, er det ingen sjanse, sier Eide.

Ishockeyforbundet bekrefter tirsdag at alle seriekamper i aldersbestemte klasser er avlyst.

Stengte ned Viken

«Viken fylke opplever økende smitte med den engelske virusvarianten, og en høy andel av smitten kan ikke spores. Etter anbefaling fra statsforvalteren, Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet, innfører regjeringen tiltaksnivå A i hele Viken fylke fra midnatt natt til tirsdag 16. mars. Tiltakene varer til og med søndag 11. april».

Slik lød beskjeden fra regjeringen mandag kveld. 51 Viken-kommuner ble rammet der det nå ikke er tillatt å organisere idrettsaktivitet for voksne samt unge med unntak for de under 20 år i grupper på maks ti der alle må være samme fra kommune. Det anbefales at aktivitetene foregår på en slik måte at man kan holde minst to meters avstand mellom deltakerne.

Allerede klokka 22.39 mandag kveld gikk Norges Fotballforbund ut med informasjon til alle klubbene i de tre øverste divisjonene for menn og de to øverste divisjonene for kvinner (toppfotballprotokollen).

NFF henviste til beskjeden fra myndighetene og skrev «Dette betyr at all toppidrett i fylket stenges ned. De nye restriksjonene er innført uten noen form for forvarsel. Situasjonen er alvorlig, og NFF vil føre en tett dialog med NIF og myndighetene om veien videre».

Stengt ishall

Comets breddeavdeling skrev allerede i går kveld på Facebook at ishallen stenges for all innendørs aktivitet som en følge av de nye tiltakene i Viken. Norges Ishockeyforbund har hele veien hatt en plan om å fullføre seriespillet i mars og gjennomføre sluttspill i april.

I Norge har man nå gått nærmere ti uker uten kampaktivitet. Fjordkraft-ligaen tok selv en pause 8. januar etter stort smittetrykk og siden har alt seriespill i toppidretten blitt satt på pause av regjeringen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form