Lukk søk

Elitehockeyligaen

October 20, 2022

Før dropp: VIF-fravær, sesongdebut og jubileumskamp

Torsdagen byr på hele fem matcher fra Fjordkraft-ligaen og jubileum i Stavanger der Oilers skal feire ti år i DNB Arena mot Vålerenga.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Lillehammer - Frisk Asker, Eidsiva Arena kl 18.30 (TV 2 Play)
Ringerike - Sparta, Schjongshallen kl 18.30 (TV 2 Play)
Manglerud Star - Stjernen, Manglerud ishall kl 18.30 (TV 2 Play)
Stavanger Oilers - Vålerenga, DNB Arena kl 19.00 (TV 2 Sport 1 og TV 2 Play)
Grüner - Storhamar, Grünerhallen kl 19.00 (TV 2 Play) 

Lillehammer - Frisk Asker

Tap og seier på fire dager er fasiten i Lillehammer-leiren den siste tiden. Trener Aleksander Smirnov har etterlyst forsterkninger, men sportssjef Atle Svensrud uttalte til nitten.no onsdag at de kommer ikke nå. William Halldén ble hentet inn fra Gjøvik sist og scoret, men er neppe med her. Det er derimot U20-spilleren Liam Sætre som har fått spille mye denne sesongen. Trioen Andreas Martinsen, Stein André Hagen og Emil Nyhus mangler fortsatt. Tre strake tap har sendt Frisk Asker ned på en femteplass på tabellen. Fem, fire og fire baklengs i de siste kampene har gjort poengmulighetene vanskelig. Frisk stiller med samme tropp som sist med unntak av Felix Girard som er tilbake.

Odds:

Norsk Tipping: 2,95 - 4,40 - 1,92
Coolbet: 3,20 - 4,40 - 2,00

Ringerike - Sparta

Det ble 3-1-tap på Hamar tirsdag for Ringerike-laget som har fått en tøff start på sesongen. Fraværene har vært mange og tunge den siste tiden, og det er ventet at både Dustin Parks og David Åslin er ute en periode. Også Marius Carho Hansen (skadet) er ute, også Dennis Ryttar (skade) misser denne, men Kristoffer Thomassen er tibake fra sykdom. Sjur Robert NIlsen rullerte på rekkene sist og fikk en opptur med sju nettkjenninger mot Grüner etter to strake hjemmetap. Jonas Holøs har vært tilbake i full trening på is denne uken, men er ikke kampklar. Også Magnus Nilsen er ute, men resten av Sparta-troppen er med på bussen.

Odds:

Norsk Tipping: 5,40 - 5,00 - 1,43
Coolbet: 6,10 - 5,35 - 1,45

Manglerud Star - Stjernen

En duell mellom de to lagene som har overrasket mest positivt denne sesongen? At Stjernen er med i toppen er kanskje ingen overraskelse i seg selv, men laget er nå kun ett poeng fra førsteplassen. Seks poeng på to strake bortekamper mot Frisk Asker og Stavanger Oilers er råsterkt, og særlig 4-1-seieren i DNB Arena tirsdag viser hva årets Stjernen-mannskap er kapable til. Så er spørsmålet om laget klarer å følge opp her. Brendan Ellis, Douglas Byrkjeland og Mikael Mikalsen er ikke med. Det er ikke lett å bli klok på MS for tiden, laget har gått fra hjemmetap mot Grüner til borteseier mot Frisk Asker og sist tap på Hønefoss. Steffen Thoresen rekker heller ikke denne og får selskap på tribunen av Theodor Freidher Hamm.

Odds:

Norsk Tipping: 3,95 - 4,50 - 1,65
Coolbet: 3,90 - 4,40 - 1,80

Stavanger Oilers - Vålerenga

Rundens storkamp er den moderne thrilleren i vest mellom Oilers og Vålerenga. Det blir også en ekstra spesiell ramme her i kveld da vertene skal feire ti år i DNB Arena med blant annet 15 meter sjokoladekake. Og ikke minst en toppkamp mellom to av lagene som ser ut til å kjempe om seriegullet utover våren. Vålerenga leder med 27 poeng på 13 kamper mens Oilers følger fem poeng bak med to kamper mindre spilt til tross for 4-1-tapet hjemme mot Stjernen tirsdag. Troppen er den samme som da; det betyr at Kristian Østby, Andre Strandborg og Jan Brejcak er ute. Vålerenga tapte på Lillehammer, men har ellers sett solide ut den siste tiden. Fraværslisten er lang i dag: Jørgen Karterud, Daniel Sørvik, Christoffer Törngren, Magnus Brekke Henriksen, Magnus Knutsen og Tobias Lindström.

Odds:

Norsk Tipping: 1,75 - 4,40 - 3,60
Coolbet: 1,95 - 4,30 - 3,40

Grüner - Storhamar

Oslo mot Hamar på Grünerløkka. Grüner kom med to strake seirer og klatret vekk fra bunnplassen før det ble sju baklengs i Sarpsborg. Her må Nicolai Eliesen, Kevin Berg og Eirik Lavik testes mens Mikkel Wik er ute. Anders Iversen Haugum hentes inn fra samarbeidsklubben Furuset. Storhamar er oppe på fjerdeplass etter hjemmeseieren over Ringerike sist, men det er kort både og ned for lagene rundt midten. Patrick Elvsveen er ute, Jonas Djupvik Løvlie soner karantene mens Peter Quenneville og Andreas Dahl har status som usikre. Magnus Mjørud kommer inn i troppen for første gang denne sesongen.

Odds:

Norsk Tipping: 10,50 - 8,50 - 1,15
Coolbet: 14,00 - 10,00 - 1,15

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form