Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 15, 2024

Før dropp: Østby-comeback, landslagsspiller ute, nye Frisk Asker-skader

EHL er tilbake etter landslagspausen med fire matcher torsdag kveld der Varner Arenas 2-årsdag skal feires med besøk fra Stavanger Oilers.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Serierunden:

Stjernen - Lillehammer, Stjernehallen kl 18.30 (TV 2 Play)
Vålerenga - Lørenskog, Jordal kl 18.30 (TV 2 Play)
Storhamar - Ringerike Panthers, CC Amfi kl 18.30 (TV 2 Play)
Frisk Asker - Stavanger Oilers, Varner Arena kl 19.00 (TV 2 Sport 2 og TV 2 Play)

Rundetips fra «Blaker'n»:

- Da kjører vi siste akt! Lørenskog har lyst til å ta sesongens første poeng mot Vålerenga og overrasker stadig, men her skal VIF vinne med to-tre mål. Storhamar sikter mot nye rekorder og slår Ringerike. Stjernen gjør jobben mot Lillehammer og vinner. Oilers pleier å være sterke den siste delen av sesongen. De tar seg av Frisk!

Stjernen - Lillehammer

Å hente inn Frisk Asker som ligger på femteplass med seks poeng mer, er målet for Stjernen foran de siste åtte kampene. Skal det kunne gå, må det hentes tre poeng i matcher som denne. Da lagene møttes i Lillehammer for en måned siden, vant Stjernen 3-0. Emil Buskoven, Håkon Imset Stormli, Calle Spaberg Olsen, Eskil Stene og Magnus Eikrem Haugen utgjør dagens fraværsliste. Det gir igjen plass til unggutten Mattias Juntti som viste lovende tanker før landslagsoppholdet. Lillehammer varsler at de stiller skadefrie og kommer til Fredrikstad med full tropp. For gjestenes del handler resten av seriespillet om å holde unna for Lørenskog og sikre sjuendeplassen (fire poeng skiller).

Odds:

Norsk Tipping: 1,52 - 4,60 - 4,70
Coolbet: 1,55 - 4,90 - 5,00
Comeon: 1,59 - 4,45 - 4,24
Unibet: 1,47 - 4,50 - 4,80

Vålerenga - Lørenskog

Lokaloppgjør på Jordal der Vålerenga har gitt opp seriegullet og nå fokuserer på å holde Stavanger Oilers bak seg i kampen om andreplassen. Derfor var borteseieren i DNB Arena i siste match før landslagsoppholdet av det meget viktige slaget. VIF har sju poeng å gå på ned til rivalen, men Oilers har én kamp mindre spilt. Mark Auk nærmer seg comeback for hjemmelaget, men spiller ikke her. Det gjør heller ikke Pontus Finstad (skadet) og Andrew Nielsen (klar for Banska Bystrica). Lørenskog ga både Sparta og Storhamar match hele veien før oppholdet og er offensive før turen til Jordal. Noah Aarthun returnerer til Oilers, men Thomas Higson ble sendt motsatt vei. David Göransson og Vetle Indrelid er fortsatt ute, men Espen K. Hermanrud og Mathias Dehli er tilbake i troppen her.

Odds:

Norsk Tipping: 1,07 - 10,00 - 20,00
Coolbet: 1,07 - 12,00 - 30,00
Comeon: 1,06 - 9,25 - 23,30
Unibet: 1,04 - 11,50 - 16,00

Storhamar - Ringerike Panthers

Med 100 poeng og 22 (!) strake seirer surfer Storhamar videre mot seriegull. Med sju kamper igjen å spille, skiller det 16 poeng ned til Vålerenga. Petter Thoresen har likevel fokus på at jobben skal gjøres før det er snakk om noen feiring i CC Amfi. Trym Gran er ute resten av sesongen og er erstattet av canadiske Alex D’Orio. Han er med i kamptroppen her. Jacob Lundell Noer og Mathias Papuga er skadet. Med 11 poeng opp til Lørenskog tyder mye på at det blir kvalifiseringsspill for å unngå nedrykk på Ringerike Panthers denne våren. Kun én seier på de ti siste kampene er fasit foran bussturen til Hamar. Viktor Bemström og Tobias Falkeid er fortsatt skadet og Karl Markström mangler med sykdom.

Odds:

Norsk Tipping: 1,05 - 10,50 - 26,00
Coolbet: 1,04 - 15,00 - 40,00
Comeon: 1,05 - 10,40 - 25,20
Unibet: 1,01 - 13,00 - 21,00

Frisk Asker - Stavanger Oilers

Torsdagen rundes av med TV-kamp fra Varner Arena. Det blir også feiring med kake på dem som er tidlig ute da det skal markeres at hallen fyller to år med besøk av det som var gjester også under åpningsfesten! Like mye å feire før dropp er det kanskje ikke for trenerteamet som i kveld må klare seg uten Hampus Gustafsson, Michael Haga og Mattias Bäckman i tillegg til Fredrik Bjørndal, Emil Frøshaug og Felix Girard som har vært ute lenge. Nykommer Mitch Gillam er spilleklar. Stavanger Oilers tapte den viktige hjemmekampen mot Vålerenga, og står faktisk med tre strake tap, men har ikke gitt opp andreplassen. Oliver Calik og Christoffer Karlsen mangler fortsatt, og her er også Anders Tangen Henriksen ute. Det gledelige for Oilers er at Kristian Østby her er tilbake og spiller sin første kamp etter et lengre skadeavbrekk.

Odds:

Norsk Tipping: 3,25 - 4,30 - 1,85
Coolbet: 3,05 - 4,50 - 2,00
Comeon: 3,04 - 4,22 - 1,91
Unibet: 2,90 - 4,30 - 1,95

Runden avsluttes i Sarpsborg fredag kveld der Sparta Sarpsborg får besøk av naboen Comet. Hjemmelaget forlenget låneavtalen med Mikkel Øby-Olsen, men Tim Daly er fortsatt ute med skade. Gjestene har fått på plass Marcus Leijonhufvud fra Bergen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form