Lukk søk

Elitehockeyligaen

June 28, 2022

Fikk Bastiansen-råd om Graz: - Et fint steg

Frisk Asker-toppscorer Viktor Granholm var aktuell for flere utenlandske klubber, men landet på Graz 99ers etter flere samtaler med lagkompis Anders Bastiansen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

33 scoringer i Fjordkraft-ligaen forrige sesong gjorde Granholm het på overgangsmarkedet. Flere klubber utenfor Norges grenser har meldt interesse, og før helgen ble det klart at 25-åringen drar til Østerrike.

Graz 99ers i ICEHL blir neste stoppested etter blant annet flere samtaler med lagkamerat Anders Bastiansen som selv har en fortid hos østerrikerne.

- Han hadde bare positive ting å si om klubben. Jeg tror det er et fint steg videre i karrieren. En fin mulighet til å komme seg videre og få testet seg litt i en ny liga, sier Granholm til nitten.no.

Flytter i juli

Asker-gutten tar med seg flyttelasset til Østerrike i slutten av juli og gjør seg klar for oppkjøring med sine nye lagkompiser i starten av august.

- Anders mente Graz er et fint sted å være. Det er også en ganske stor by i Østerrike så jeg håper det er bra interesse for hockey der, sier Granholm.

- Hva vet du om Graz 99ers?

- Vi har spilt mot noe av lagene fra den ligaen i Champions Hockey League så vi kjenner litt til nivået. De har vært ganske gode de vi har møtt der. Det blir veldig spennende med en ny liga. Jeg føler meg klar for å ta det neste steget nå.

- Hadde du mye å velge i?

- Jeg har hatt dialog med Graz en liten stund, og det var ikke noe som kom sånn plutselig. Vi har snakket litt sammen, analysert dem og tenkt at dette var en smart plan. Det er mye positivitet rundt klubben virker det som.

Landslaget?

Granholm var en av de siste spillerne som ble vraket til vårens VM i mai. 25-åringen håper nå at en overgang til en bedre liga skal bidra til å sikre flere kamper med flagget på brystet de kommende årene.

- Dette er et steg opp. Det hadde sikkert vært fint å fortsette i Frisk Asker også, alt tyder på at de får et veldig bra lag neste sesong, men jeg følte dette var rett tidspunkt for å komme seg videre, forklarer toppscoreren.

- Hvordan blir sommeren nå?

- Jeg må trene på! Det blir nok litt feire også, men jeg skal møte opp i god form!

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form