Lukk søk

Landslaget

November 30, 2022

Duo prioriterer klubblaget - nytt Norge-nei fra Thoresen: - Veldig forventet

Tobias Johansson har ikke fått noen nei fra landslagsveteranene utover at Patrick Thoresen bekreftet sitt standpunkt fra i vår.

Foto: nitten.no

I slutten av april takket Patrick Thoresen nei til å være med i VM-troppen under pappa Petters siste mesterskap som landslagssjef. Storhamar-veteranen understreket samtidig at han også hadde spilt sin siste landskamp.

Tobias Johansson og hans team ønsket likevel å ta en sjekketelefon til en av landets beste hockeyspillere gjennom tidene foran desember-samlingen i desember.

- Petter Salsten hadde en samtale med Patrick der han gjentok at han har takket for seg på landslaget, sier Johansson til nitten.no.

- Svaret var som forventet?

- Veldig forventet da han heller ikke var med på Petters siste VM, men vi ønsket å håndtere dette ryddig. Hvis han hadde vært positiv til å være med videre, hadde han selvsagt vært superaktuell.

Blir i Tyskland

Med unntak av Thoresen har ikke Johansson fått avslag fra noen av landslagsveteranene. I den ferske troppen til samlingen i Slovakia i midten av måneden, mangler derimot Henrik Haukeland og Ken André Olimb.

Duoen, som til daglig spiller for henholdsvis Düsseldorfer EG og Schwenninger Wild Wings, ønsker å prioritere klubblaget frem mot jul.

- De har viktige kamper der de ønsker å prioritere nå og har takket nei til å være med til Bratislava elter dialog med oss. Det er veldig ok, sier Johansson.

Svensken tar med seg 24 spillere til kampene mot Slovakia og Latvia. Han bekrefter at flere av dem som blir hjemme for å spille U20-VM i Varner Arena, ville vært svært aktuelle for Slovakia-tur.

- Michael Brandsegg-Nygård gjorde en kjempebra uke i Trondheim sist. Det samme med Petter Vesterheim. Du har Gabriel Koch, Stian Solberg ville vært aktuell dersom han var skadefri. At disse nå prioriterer VM, gir seg selv, sier Johansson.

- Hvor nært er dette en toppet Norge-tropp?

- Denne har langt mer erfaring og rutine enn den vi hadde i Trondheim, så klart. Jeg gleder meg til å jobbe med denne gjengen en uke, bli bedre kjent med dem og se hvordan de tar utfordringen. Vår strategi i høst har vært at vi ønsker å se så mange spillere som mulig, både yngre spennende spillere og de som har vært med tidligere. I februar kommer vårt første «skarpe» uttak. Da blir det tydeligere hvem vi tror har mulighet til å spille VM.

Landslagstroppen:

Jonas Arntzen, Örebro
Henrik Holm, Stavanger
Tobias Normann, Sparta
Alexander Bonsaksen, Frisk Asker
Sander Vold Engebråten, Storhamar
Johannes Johannesen, Mora IK
Christian Kåsastul, Frisk Asker
Max Krogdahl, Västervik
Erlend Lesund, Rögle
Emil Lilleberg, Oskarshamn
Mattias Nørstebø, Björklöven
Michael Haga, Black Wings Wien
Ludvig Hoff, Stavanger Oilers
Kristian Jakobsson, Sparta
Andreas Martinsen, Lillehammer
Mathis Olimb, Vålerenga
Mats Rosseli Olsen, Frölunda
Thomas Olsen, Vålerenga
Thomas Berg Paulsen, Stavanger Oilers
Martin Røymark, Vålerenga
Eirik Salsten, Storhamar
Andre Bjelland Strandborg, Stavanger Oilers
Mathias Trettenes, HPK
Markus Vikingstad, Fischtown Pinguins

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form