Lukk søk

Fjordkraftligaen

January 3, 2023

«Dette var tungt, altså. Jeg er jævlig glad i Lillehammer»

Emil Nyhus felte noen tårer med kompisen Martin Gran ute på isen da han skjønte hva som var i ferd med å skje. Lillehammer-gutten har kjent på hele følelsesregisteret denne høytiden.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Du har kanskje sett bildet av Emil Nyhus og Martin Gran sammen ute på isen etter romjulskampen mot Storhamar med tårene i øynene.

De to kompisene har opplevd mye sammen i Lillehammer-trøya, men fredagens oppgjør ble et slags «The Last Dance» med denne gjengen. Andreas Martinsen og William Mäkinen har allerede reist, mye tyder på at Gran gjør det samme i løpet av kort tid.

- Vi skjønte før kampen at spillere kom til å forsvinne. Det ble mye tenking og en spesielle opplevelse. Jeg og Gran felte noen tårer der, vi har blitt glade hverandre og han er kanskje en av de som reiser. Han har ambisjoner og er blant våre beste. Da blir det som det blir. Det er tungt å miste sine beste kompiser, særlig sånn midt i sesongen, sier Emil Nyhus tli nittten.no.

- Dette var tungt, altså. Jeg er jævlig glad i Lillehammer. Da kjenner du litt ekstra på det.

Blir

Lillehammer taper rundt 500.000 i måneden ut sesongen og må ta store grep både for å unngå konkurs samt å beholde lisensen. Etter kampen mot Storhamar gikk fungerende styreleder Arne Uhlen inn i garderoben for å greie ut ytterligere om de dystre realitetene.

Nyhus signerte en treårskontrakt for et snaut år siden og ser ikke for seg å forlate moderklubben i en slik situasjon.

- Man må tenke på sitt eget beste, men vi ønsker jo å ha en klubb på Lillehammer. Det er ikke særlig sannsynlig at jeg drar nå. Jeg blir nok værende.

- Du kjenner på lojaliteten til klubben?

- Ja, selvfølgelig samtidig som man også må tenke på seg selv. Blir det fem-seks mann borte, blir det nye roller på de som kanskje har spilt mindre og man kan også få noe positivt ut av det. Men det er ikke den måten det skulle skje på. Det er ikke noe gøy i det hele tatt.

- Man håper jo det plutselig kommer noen inn med penger så alt kan løse seg. Jeg vet ikke hvor stor sjans det er for det, men man kan alltids håpe.

Vålerenga torsdag

Mandag samlet Lillehammer-spillerne seg igjen til årets første trening. Samtidig som spillerne forbereder seg til kamp mot Vålerenga på Jordal torsdag, jobbes det på kontoret for å redde klubben.

- Jeg har vært litt optimist også, men andre dager er jeg ikke det. Jeg tror egentlig det ordner seg, men det er klart man må kutte nå og starte på nytt igjen med et nytt budsjett. Det virker som forbundet og alle vil ha Lillehammer i Fjordkraft-ligaen. Klubbene skal ikke forskjellsbehandles, men jeg tror man trenger Lillehammer i toppen. Det viktigste nå blir å unngå konkurs så får man heller bruke litt mindre penger og drive ordentlig, mener Nyhus.

- Hvilke følelser har du som Lillehammer-gutt kjent på?

- Alt, egentlig. Man skjønner ikke helt hvordan det går an. Folkene i og rundt klubben gjør alt de kan nå, og jeg syns synd på dem. Hva skal man gjøre, liksom? Det er ikke bare å samle sammen fire millioner eller hvor mye det er snakk om. Folk har bidratt med penger før også og kan ikke bare spytte inn million på million. Man blir litt skuffet. Skuffet og sint. Lei seg. Jeg skjønner liksom ikke at det kan være så mye.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form