Lukk søk

Landslaget

May 17, 2024

«Det er veldig tilpassede og begrensede dager. Og liv da, egentlig»

Mens kompisene på landslaget spiller VM-hockey, har veteranen Mats Rosseli Olsen nok med å fungere i hverdagen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det står litt stille, egentlig.

Han mistet VM i fjor og ble tidlig uaktuell til årets turnering. Mats Rosseli Olsen pådro seg en alvorlig hjernerystelse da han fikk en takling mot hodet og en albue opp i haken mot Färjestad i sluttspillet 27. mars i fjor og sliter enda.

- Det er ingen positive nyheter sånn sett. Det er en tålmodighetsprøve, sier Frölunda-spilleren til nitten.no.

Før helgen uttalte han seg til Göteborgs-Posten som skrev om alvorlige problemer knyttet til hjernerystelsen.

- Nå er jeg ikke engang bra nok til å kunne leve et vanlig liv og ha en vanlig hverdag, uttalte Rosseli Olsen i artikkelen som også ble fanget opp av Aftonbladet og Expressen.

Mindre skjermtid

Over ett år etter duellen i SHL-sluttspillet, opplever 33-åringen lite fremgang og må begrense tidsbruken foran TV-skjermen og med mobilen.

- Det er veldig tilpassede og begrensede dager. Og liv da, egentlig. Det er sånn det er, sier Frölunda-spilleren til nitten.no.

- Hvordan ser dagene ut?

- Jeg går litt turer og gjør det jeg orker. Noen dager orker jeg mer enn andre. Ellers gjør jeg ikke så mye. Det er begrenset og litt tilpassede dager, gjentar Rosseli Olsen.

Etter 12 sesonger i Frölunda, gikk kontrakten med Göteborg-klubben ut denne våren. Sportssjef Fredrik Sjöström forteller at klubben følger opp nordmannen, men at man ikke forhandler om ny kontrakt for øyeblikket.

Hjemme i Oslo

Rosseli Olsen synes det er vanskelig å si for mye om hockeyfremtiden når situasjonen er som nå. Fokuset er på å bli frisk og føle seg bedre, helsen kommer foran håpet om å komme tilbake på isen.

- Jeg gir ikke opp. Så klart fins det håp, og jeg har lyst til at det skal bli noe mer. Men jeg må bare vente og se. Hvor og hva som kan være mulig må jeg bare se an. Jeg tenker ikke så mye på det nå. Jeg tenker på å bli frisk, sier Oslo-gutten som den siste tiden har vært mest hjemme i hovedstaden og kun vært på besøk i Göteborg og hos Frölunda.

Noe av det mest frustrerende med hjernerystelsen, er at 33-åringen ikke har hatt noe returtidspunkt eller en dato å forholde seg til. Beskjeden han har fått er at plutselig en dag kan ting se bedre ut.

- Det virker sånn. Jeg må bare ta det som det kommer, sier Rosseli Olsen.

- Hvordan er det å følge med på VM for deg nå?

- Det er jo trist at jeg ikke kan være med, men jeg kjenner jo mange der, støtter dem og heier på gutta så klart. Det er gøy med Mats og Patrick tilbake så jeg håper det går bra.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form