Lukk søk

Elitehockeyligaen

November 1, 2023

Debuterer etter 27 timer i Norge: - Bedre enn å vente noen dager

Onsdag klokken 15:07 landet Andrew Nielsen på Oslo lufthavn - torsdag klokken 18:30 debuterer han for Vålerenga i Sparta Amfi.

Foto med tillatelse: VIF Hockey

- Jeg gleder meg til å spille! Det er bedre å komme i gang enn å vente noen dager, sier Nielsen til nitten.no.

Den canadiske backen ble klar for Vålerenga 13. oktober, men først onsdag landet han på norsk jord etter en lang flytur Calgary-Frankfurt-Oslo lufthavn.

Etter en rask omvisning på Jordal, ble Nielsen kjørt til sin nye leilighet i hovedstaden. Torsdag venter morgentreningen på Jordal der 26-åringen får hilse på sine nye lagkompiser før det er avreise til Sarpsborg og bortekamp mot Sparta.

Debuterer

Planen er at Nielsen skal debutere allerede torsdag kveld, men nøyaktig hvor mye canadieren skal bidra avhenger av hvordan den første natten i Norge ble, jetlag og dagsform.

- Spillere på dette nivået skal være kapable til å gå inn og bidra raskt. Man er smart nok til å tilpasse seg samtidig som lagkameratene får meg til å føle meg velkommen og hjelper meg i gang. Jeg bare gleder meg, sier Nielsen.

Og som nykommeren allerede hadde fått høre gjentatte ganger allerede etter noen få timer på norsk jord: Lørdag kommer Storhamar til Jordal.

- Alle jeg snakker med sier det samme. Jeg vet ikke så mye om den klassikeren, men skjønner det pleier å være intense oppgjør og hører det kommer til å bli utsolgt, sier den 193 centimeter høye og 102 kilo tunge backen som er hentet til Vålerenga for å erstatte langtidsskadde Mark Auk.

Bred AHL-erfaring

Nielsen har foruten 15 kamper for Black Wings i ICEHL, spilte i Nord-Amerika hele karrieren.

26-åringen står med 258 matcher i AHL og var forrige sesong innom både Cleveland Monsters, Scranton Penguins og San Diego Gulls, men spilte mest for Utah Grizzlies i ECHL. Denne høsten har han tilhørt Trois-Rivieres Lions i samme liga.

- Hva vet du om Vålerenga og norsk ishockey?

- Jeg vet klubben har en stolt historie, at de ikke har vunnet noe på en stund, men ønsker å kjempe om titler og har fått en god start. Det er mange gode spillere som har kommer herfra, sier Nielsen.

- Hva kan Vålerenga-fansen vente seg av deg?

- En som bryr seg mye og setter laget først. Jeg er fysisk, god til å flytte pucken, er ålreit på skøyter med tanken på størrelsen min og stiller opp for lagkameratene mine uansett. Om det er en seriekamp i november eller den syvende finalen betyr ingenting.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form