Lukk søk

Landslaget

August 13, 2021

Danmark-billettene forsvinner raskt: - Håper å selge ut alle kampene

Det blir tillatt med rundt 2500 tilskuere under OL-kvalifiseringen på Jordal. Etter bare etter noen timer med billettsalg, nærmer Danmark-kampen seg utsolgt.

Fredag klokken 09.00 slapp Norges Ishockeyforbund billettene til OL-kvalifiseringskampene på Jordal der Norge, Danmark, Slovenia og Sør-Korea kjemper om en plass i lekene i Beijing i 2022.

Allerede et par timer etter lunsj begynner det å bli få billetter igjen til søndagens naboduell mot Danmark - oppgjøret mange tror kan bli en ren finale.

- Det er ingen tvil om at det er stor interesse. Vi har ikke fullstendig oversikt, men det er solgt rundt 70 prosent av billettene til Danmark-kampen. Det virker som folk er mest interessert i å sikre seg plass på den først. Det nærmer seg 50 prosent fullsatt av det antallet vi kan slippe inn på de andre kampene, forteller assisterende generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Kristoffer Holm, til nitten.no.

Måtte vente

Allerede 26. august åpner OL-kvalifiseringen med Danmark mot Slovenia før Norge møter Sør-Korea senere på kvelden, men i en tid der regler og retningslinjer endres kjapt, lot det seg ikke gjøre å starte billettsalget tidligere.

- Hvis alt hadde vært forutsigbart kunne vi startet før sommeren, men vi måtte avklare hvor mange publikummere vi kan organisere, testing og slike ting. Vi har heller ikke markedsført salget utover våre egen kanaler foreløpig. Dette blir så bra som det kan bli i disse tider, sier Holm.

Drøye 2500 tilskuere betyr at rundt halvparten av kapasiteten utnyttes på nye Jordal Amfi. Alle må ha grønt koronapass for å komme inn, men det vil bli et testsenter utenfor hallen der man gratis kan booke seg inn.

- Vi håper å selge ut alle kampene, sier Holm og legger til at det aldri var noe tema å si fra seg arrangementet selv om koronasituasjonen gjør avviklingen krevende:

- Vi mener det er en sportslig fordel å spille hjemme. Og da hadde vi sagt fra oss en sportslig fordel. Det ønsker vi ikke da OL er det største vi kan delta på.

Strenge regler

Det er ikke bare norske regler som slår inn og påvirker hockeyforbundets første store arrangementet på nye Jordal, men også det internasjonale ishockeyforbundet med sin strenge protokoll samt at IOC skal ha sitt å si.

- IOC forhandler fortsatt med NHL om å frigi spillere til OL. Hvordan dette arrangementer går med tanke på smitte kan kanskje være med på å påvirke. Det er mye å tenke på, sier Holm.

Når landslagene møtes for å lade opp til OL-kvalifiseringen, må alle spillere og ledere i isolasjon på dag 1. Det norske landslaget testes før de samles, de testes to ganger neste uke under oppkjøringen i Latvia dit man fraktes med eget fly, tilbake i Norge er det rett på hotellet for PCR-test og i isolasjon på eget rom frem til svar foreligger.

Deretter venter lagskarantene i to dager der man fortsatt ikke omgås andre, men for eksempel spise og trene sammen med lagkompisene. En ny test venter dagen før kamp for en siste klarering.

Under hele oppholdet skal de fire troppene kun være på hotellet eller i ishallen.

- På Jordal har lagene sitt eget område. Hele nedre plan er en del av boblen, der kommer det også til å være frivillige, men de testes hver eneste dag, forklarer Holm.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form