Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 16, 2022

Booths Norge-retur: - En av de rareste månedene i mitt liv

David Booth har opplevd det meste i sin lange hockeykarriere, men karantener av flere slag, utsettelser, skader og smittekaos ble en ny opplevelse i vinter.

Foto: nitten.no

- Det er der det mentale kommer inn.

Det sier 37-åringen når han skal beskrive sine første måneder som Vålerenga-spiller. 27. november annonserte klubben at Booth returnerer til Oslo, men så ventet en periode med papirarbeid og karantene i forbindelse med reise fra USA.

Da den tidligere NHL-profilen endelig kom på plass i hovedstaden, var ligaen preget av strenge karanteneregler ved smitte som for Vålerengas del ga ti utsatte kamper på kort tid. Som om ikke det var nok ble Booth også skadet og comebacket i romjulen utsatt.

- Det var veldig tøft. Man må justere seg og trene på, men det var en utfordrende periode. Trolig en av de rareste månedene i mitt liv. Det skjedde mye, men det har vi lagt bak oss nå, sier Booth til nitten.no.

Roser norsk kultur

Booth er glad han hadde med seg kona Ashley og datteren Ellarose til Oslo og ikke ble sittende alene på et hotellrom mens han ventet på Vålerenga-debuten.

- Ikke var det sol heller! Det var mørkt. Og kaldt! Jeg er takknemlig for at de var med meg hele gjengen, sier Booth.

Men nå skinner sola på mannen med over 500 kamper bak seg i verdens beste hockeyliga. Fire mål og to assists på de to siste kampene har bidratt til at VIF - prosentmessig - har fått et lite grep om fjerdeplassen.

- Nå går det bedre. Alt er bedre når man spiller, bidrar og vinner kamper. Vi har en veldig fin gruppe her. Jeg vet ikke hva det er med nordmenn, men de jobber hardt. Amerikanere vil helst være inne der de klager på kulde og is, men her er det en hardtarbeidende kultur. Nordmenn tar var på seg selv, helsen sin, holder byen ren og fin og legger generelt mye i å ha et godt liv.

At også Booth passer på kroppen sin blir lett synlig da han stiller i pressesonen på Jordal i bar overkropp. 37-åringen er kjent for å legge ned en stor innsats i styrkerommet som også kan ha bidratt til å forlenge karrieren selv etter en pause på over et og et halvt år.

- Det er fint å være frisk igjen. Jeg legger mye stolthet i å holde meg i form.

Takker MS

Han ble kjent med Norge og norsk hockey da han i desember 2019 ble hentet til Manglerud Star etter et opphold i Dinamo Minsk.

Med en CV som inneholder spill for Florida Panthers, Vancouver Canucks, Toronto Maple Leafs og Detroit Red Wings, ble amerikaneren en attraksjon i «garasjen». 20 mål på 22 kamper er fine minner for 37-åringen.

- En av grunnene til at jeg kom tilbake til Oslo er at jeg koste meg i Manglerud. Det er trolig et av de morsomste årene jeg har hatt som spiller.

Booth blir 38 i november, men kommer til å holde seg i form også etter årets sesong er over og utelukker ikke at han blir å se på isen også til høsten. Kanskje også da som Vålerenga-spiller.

- Det er litt opp til ledelsen her hva de ønsker. Men desto mer tid jeg tilbringer her, desto mer koser jeg meg. Vi må også se hva kona og datteren min vil. Hun fyller tre neste år og skal snart begynne på skolen. Jeg har hatt en fin karriere og opplevd mye så det viktigste nå er at de kommer først. Hvis hockey passer inn i den planen, er det glimrende!

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form