Lukk søk

Landslaget

July 4, 2024

Avslutter OL-kvalifiseringen mot Danmark

Mats Zuccarello og Norge innleder OL-kvalifiseringen mot Japan og avslutter mot rivalen Danmark i det som kan bli en helt avgjørende kamp.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Kampoppsettet for høstens OL-kvalifiseringen viser at landslaget åpner mot Japan torsdag 29. august. Storbritannia, som Norge slo greit i VM i vår, er motstander fredag før det er hviledag for alle lørdag.

Turneringen avsluttes søndag med et nabooppgjør mellom Danmark og Norge (som i 2021) i Aalborg - en kamp som meget vel kan bli helt avgjørende med tanke på hvilket lag som tar seg til lekene i 2026.

I februar ble det klart at OL-kvalifiseringen skal spilles i Sparekassen Danmark Isarena i Aalborg - landets største ishall.

- Vi håper og tror at våre NHL- og AHL-spillere vil støtte opp om landslaget i august i jakten på en OL-plass, har Henrik Bach Nielsen, president i det danske ishockeyforbundet, uttalt i en pressemelding.

«Zucca» med

Også Norge ventes å kunne stille et sterkt mannskap i august.

Da landslagssjef Tobias Johansson besøkte Mats Zuccarello i USA i vinter, sa «Zucca» tidlig ja til å stille opp i OL-kvalifiseringen i Danmark.

Det var først senere han også bestemte seg for å delta i sitt første VM siden 2016.

Henrik Bach Nielsen omtaler OL-kvalifiseringen som den største danske ishockeybegivenheten i 2024. Han tror alle de danske kampene blir utsolgt og det ventes også en rekke norske fans til turneringen der billettprisene er 400 for sitteplass og 250 for ståplass.

Lader opp i Sarpsborg

Det norske landslaget deltok i Vancouver i 2010 og Sotsji fire år senere under ledelse av Roy Johansen mens Petter Thoresen var sjef under lekene i Pyeongchang i 2018.

Høsten 2021 misset Norge i kvalifiseringen etter å ha møtt Danmark i den siste og avgjørende kampen på Jordal Amfi.

Landslaget spiller to treningskamper mot Frankrike i Sarpsborg 23. og 24. august før avreise til Danmark.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form