Lukk søk

Elitehockeyligaen

November 13, 2023

Zuccarello om klubbvalget ved mulig EHL-spill: - Ikke lett

Mats Zuccarello kommer til Sverige i helgen, men når han en gang flytter hjem til Norge, blir det da spill for Vålerenga eller Frisk Asker?

Foto: nitten.no

- Forhåpentligvis er det fortsatt noen år til. Kanskje jeg ikke kommer hjem i hele tatt! Da slipper jeg å ta det valget.

Zuccarello lo da nitten.no tidligere i høst stilte spørsmålet 36-åringen også har fått en rekke ganger tidligere og som har vært både hyppig og heftig diskutert av hockeyfans på Jordal og i Asker i årevis.

Den dagen «Zucca» kommer hjem, og dersom han fortsatt skal spille ishockey, blir det da Vålerenga eller Frisk Asker?

- Det vet jeg ikke enda. Det får vi se på når den tid kommer. Men hvis jeg skal flytte hjem, fortsatt har lyst til å spille og er motivert så hvorfor ikke?

Vålerenga-gutt

I slutten av september forlenget Zuccarello kontrakten med Minnesota Wild til ut 2025/2026-sesongen. Avtalen verdt 87 millioner kroner betyr at en mulig Norge-retur uansett ikke vil skje med det første.

«Zucca» startet på hockeyskolen hos Hasle-Løren før han tidlig ble Vålerenga-spiller både i ishockey og fotball. Han endte i Frisk Asker via skolegang hos NTG og fikk sitt store gjennombrudd i Askerhallen før det ble overgang til svenske Modo.

Det er nå mer enn 15 år siden. Og omtrent siden den gang har Vålerenga-supporterne og Frisk Asker-fansen diskutert om det blir Jordal eller Varner Arena når landets største hockeystjerne muligens vil avslutte karrieren i EHL.

- Det er klart, jeg har vokst opp i Vålerenga, har spilt her som barn, jeg har spilt i Vålerenga Fotball, jeg har en mor som har spilt i Vålerenga, oldefaren min var med å stifte klubben. Sånn sett ligger det til rette, men samtidig har jeg et ganske stort hjerte for Asker også. Det var de som satset på meg og jeg hadde en fantastisk tid der. Det blir et tøft valg, sier Minnesota Wild-stjernen og legger til:

- Det blir en familieavgjørelse når jeg kommer hjem. Så får vi se.

Trener med Vålerenga

Zuccarellos er nær venn med Vålerengas markedssjef Glenn Jensen samt flere av spillerne i Oslo-klubben og har de siste årene fulgt VIFs oppkjøring på sensommeren og høsten.

- Det er alltid ålreit å være med her. Jeg har vært med i mange år og det er kult at de vil ha meg med. Jeg kjenner mange av guttene og hadde også «Freddan» i Modo da jeg var ung, sa Zuccarello til nitten.no etter en Vålerenga-trening i august.

- Det er en selvfølge at han kommer til Frisk Asker når han en eller annen gang kommer hjem. Hvert fall hvis jeg fortsatt spiller her. Men det kan jo ta en stund. Han blir jo bare bedre og bedre med årene, sa Alexander Bonsaksen, en annen god venn av Zuccarello, til Budstikka da han i fjor sommer signerte for Frisk.

Denne helgen tar Zuccarello med seg lagkompisene til Europa når NHL Global Series kommer til Stockholm. Wild møter Ottawa Senators i Avicii Arena lørdag og Toronto Maple Leafs samme sted søndag.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form