Lukk søk

Internasjonal hockey

October 10, 2023

Wold forlater HPK: - Mister litt gnisten

Eskil Wold har terminert kontrakten med Liiga-klubben HPK og signerer trolig for en ny klubb allerede før helgen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Dette var min egen beslutning. Jeg har lyst til å spille mye mer enn jeg har fått gjøre i HPK, sier Wold til nitten.no.

Tirsdag ble det klart at han flytter fra Finland og Hämeenlinna der han har bodd et drøyt år. 21-åringen dro fra Asker sommeren 2022, men oppholdet i HPK ble ikke slik han hadde sett for seg.

Denne sesongen har Wold vært på isen i kun to Liiga-kamper for HPK - Hämeenlinnan Pallokerho.

- Det første året var en investering for å lære meg finsk hockey og mot steget jeg skulle ta denne sesongen. De har sagt jeg skulle satses på som en topp seks-forward, men jeg har egentlig aldri fått muligheten til å vise meg frem som det, sier Wold.

Lite istid

Under oppkjøringen ble Wold plassert i HPKs tredjerekke, men da seriestarten kom fikk Asker-gutten beskjed om at HPK først og fremst ønsker ser ham som aktuell i første- eller andrerekken.

- Men for øyeblikket ble jeg ikke vurdert som tilgjengelig der. Da blir det vanskelig. Da gidder jeg ikke vente lenger på hva som vil skje videre, men heller reise videre. Jeg er 21 år. Jeg trenger å spille og utvikle meg, sier Wold.

Den tidligere Frisk Asker-spilleren takker HPK-ledelsen for fin dialog og rask løsning da han ba om å få avtalen terminert.

- De ville ha meg med videre, men skjønte meg. Når man er såpass ung mister man litt gnisten og gleden. Jeg har ambisjoner om å spille på landslaget og trenger minutter.

- Hva nå?

- Jeg har ikke signert noe enda, men det er mer eller mindre bestemt. Det blir en veldig bra løsning for meg hvis det går slik jeg håper. Da kommer jeg til å få spille masse, sier Wold.

Angrer ikke

Unggutten hadde spilt i Frisk Asker hele karrieren og leverte 38 poeng, inkludert pene 22 scoringer, på 43 kamper den siste sesongen før han flyttet til Finland.

Sønn av Frisk Asker-sportssjef Vidar hadde lenge planer om å reise til USA, men oppholdet ble først utsatt som en følge av pandemien og senere avlyst.

- Angrer du på at du dro til HPK?

- Nei, jeg har utviklet meg masse som spiller. Men samtidig hadde jeg også tilbud fra andre finske klubber. Skal man være etterpåklok kanskje en av de hadde vært et bedre valg, men slikt jeg vet man aldri. Jeg ble lovet at de skulle satse på meg. Til tider har det vært tøft å motivere seg, og det er ikke verdens morsomste by å bo i, men samtidig har jeg trivdes i laget og fått et par veldig gode kompiser her, sier Wold.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form