Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 16, 2024

Wasenden klar for HockeyAllsvenskan: - Følte meg veldig ønsket

Emil Wasenden forlater Norge og Frisk Asker og skal spille for Kalmar i HockeyAllsvenskan neste sesong.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Jeg tror det blir veldig spennende! Det er en klubb som har fulgt meg en lengre periode. Jeg følte meg veldig ønsket, sier Wasenden til nitten.no.

19-åringen blir vårens første nykommer i Kalmar-troppen. Klubben rykket opp til HockeyAllsvenskan for ett år siden og endte som nummer 10 av 14 lag på nivå to.

- Jeg ser dette som en fin mulighet til å utvikle meg videre i en ny og stor liga, sier backen.

Tøffere liga?

Frisk Asker meldte tirsdag morgen at Wasenden hadde valgt å benytte seg av en klausul i kontrakten og forlater klubben. Noen timer senere er det klart at den klubben er Kalmar.

Den 19 år gamle backen står med 106 kamper og 43 poeng for Frisk Asker inkludert sju mål i serie og sluttspill denne sesongen. Etter gjennombruddet i EHL har Oslo-gutten også fått sjansen på landslaget.

- Jeg har ikke vært der borte enda, men vi har hatt gode samtaler med trener og sportssjef. De sier jeg skal bli satset på og få en fin rolle som er bra for min videre utvikling, forteller 19-åringen.

- Hvordan vurderer du EHL opp mot HockeyAllsvenskan?

- Mange kommer sikkert til å tenke på det, men jeg tror rett og slett kamphverdagen blir mye bedre. Jeg kommer til en jevn og tøff liga. Det føles som et riktig steg.

Flere muligheter

Wasenden har vært på blokka hos flere klubber etter godt spill denne vinteren og skal blant annet ha tiltrukket seg interesse fra Finland.

- Det har vært en del klubber, men valget falt på den som ønsket meg mest, forklarer backen som spilte for Grüner helt opp til U16-nivå før han flyttet til Asker og NTG.

Nå blir det Kalmar på den svenske østkysten og Hatstore Arena noen mil fra Nybro der Frisk Asker-kompis Eskil Wold var innom forrige sesong.

- Vi er veldig glade for at Emil velger spill i Kalmar kommende sesong. Emil er en ung og spennende toveisback som vi ser stort potensial i, sier Kalmar-sportssjef Daniel Stolt til klubbens hjemmeside.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form