Lukk søk

Aktuelt

April 25, 2021

VM-troppen økes fra 25 til 28 spillere - disse er uaktuelle

Landslaget har ankommet Danmark og utført sine første istreninger uten utenlandsproffene. De har fått ekstra restitusjonstid av landslagssjefen og flere er uaktuelle for årets VM.

Landslaget har ankommet Danmark og har utført sine første istreninger. Nå skal de i løpet av tre uker finspisse formen inn mot årets VM med to treningskamper mot Sverige og tre treningskamper mot Danmark.

Petter Thoresen har tatt med seg flere debutanter til Danmark, og gleder seg til å se hva de kan tilføre landslaget.

-  Det blir spennende med noen nye spillere inn, og jeg gleder meg veldig til å se disse i aksjon for Norge. Det er alltid morsomt når nye og yngre spillere får muligheten til å vise seg frem, sier Norges landslagssjef Petter Thoresen til Hockey.no

Blant debutantene så finner vi Daniel Bøen Rokseth (Stavanger Oilers), Jørgen Hanneborg (Stjernen), Håkon Nilsen (Manglerud Star), Emil Lilleberg (Sparta-Oskarshamn) og Tobias Fladeby (NCAA)

TV-sendte kamper

TV2 skal vise begge kampene mot Sverige (3. og 4.mai) samt oppgjøret mot Danmark 13.mai. Det forteller ishockeyforbundet på sin instagram-konto

Årets ishockey-VM sendes på Viasat hvor Norges kamper vises på Viasat 4 eller Viaplay.

Remi Andre Taule i TV2 forteller til Nitten.no at de gleder seg til å sende og at TV2 Sport-kanalene blir stedet kampene vil sendes på.

- Vi har ervervet oss rettighetene til landskampene, så det er naturlig at vi sender dem. Det var ikke helt åpenbart at vi skulle sende kampene fra Danmark, siden de ligger utenfor den europeiske avtalen i forhold til produksjon. Sendeskjema er ikke helt klart, skriver han i en SMS til nitten.no

28 spillere i VM-troppen

Sjansen for å komme med til et VM dette året er større enn tidligere. Pandemien sørger for at VM-troppen dermed økes fra 25 til 28 spillere dette året.

Michael Haga, Mats Rosseli Olsen og Stefan Espeland har fått litt ekstra tid fra landslagssjefen til å restituere seg etter at deres sesong nettopp har blitt avsluttet. Det samme gjelder Ken André Olimb som denne sesongen av spilt i DEL i Tyskland. De ankommer Danmark og resten av troppen litt seinere.

Mathias Emilio Pettersen sin sesong i AHL har fått norske hockey-supportere til å få øynene opp for talentet. 12 poeng på 26 kamper gjør han meget aktuell for en plass i troppen til Petter Thoresen. Ole Julian Holm som har fått 12 kamper for AHL-klubben Cleveland Monsters er meget interessert i å ankomme troppen etter at sin sesong i USA er over.

Dessverre så har Petter Thoresen fått flere tunge frafall til årets VM. Hans egen sønn, Patrick Thoresen (Storhamar) har gitt beskjed om at han ønsker å prioritere OL-kvalifiseringen i august, Andreas Martinsen (Lillehammer) er ute med kneoperasjon og Alexander Bonsaksen med hofteoperasjon.

Mats Zuccarello og hans Wild har kvalifisert seg for årets Stanley Cup, og blir med det uaktuell for Norge under VM. Sjansen er derimot stor for at vår største stjerne spiller OL-kvalifiseringen i august.

Foto: Sofie Alexandra Kitterød


Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form