Lukk søk

Fjordkraftligaen

June 3, 2022

Ville ikke vite hva han kunne tjene: - Man kan bli fristet

Da Jonas Holøs signerte for Sparta avviste han flere andre norske klubber uten å vite hva som kunne ventet i lønningsposen.

Foto: nitten.no

- Jeg avviste alle andre norsker klubber ganske tidlig. Det var ikke aktuelt, sier Holøs til nitten.no.

Backveteranen, som mistet VM med en skade i hånden, signerte en treårskontrakt med moderklubben Sparta i forkant av mesterskapet i Finland og returnerer til hallen der han debuterte allerede i 2003/2004-sesongen.

Ville ikke ha lønnsinfo

Ifølge Sparta-trener Sjur Robert Nilsen kunne Holøs tjent langt bedre andre steder - også i Fjordkraft-ligaen. Det vet ikke 34-åringen selv noe om da han ga agenten en klar beskjed.

- Det kan jeg ikke svare på, nei. Jeg tok et bevisst valg at jeg ikke ønsket å få vite hva lønnsbetingelsene er. Det er lett å bli fristet av å få mer penger et annet sted så jeg ønsket ikke å havne i den situasjonen, sier Holøs.

- Det er ganske uvanlig?

- Jeg kjenner meg selv. Man kan bli fristet av å tjene mer et annet sted og jeg ønsket ikke å ta et valg basert på kroner og øre, men heller hvor jeg har lyst til å være og spille. Det er tankeprosessen. Nå ønsker jeg å gi noe tilbake til Sparta, men må vise det også på isen og ikke bare ved å signere en kontrakt.

Det eneste stedet Holøs kjenner til hva han kunne forventet inn på kontoen hver måned er i gamleklubben Kölner Haie.

- Jeg fikk et konkret tilbud derfra. Da falt valget på Sparta, men ikke av økonomiske årsaker. Det har vært mye frem og tilbake og blandede følelser, men jeg tenkt at tiden har kommet for å flytte hjem, sier back-kjempen som også planlegger å bosette seg i Sarpsborg.

Tilbake

Etter fire sesonger på Spartas A-lag fulgte to sesonger hos den SHL-finalisten Färjestad, spill for Colorado Avalanche i NHL, retur til Sverige og Växjö Lakers, KHL-spill med Lokomotiv Jaroslavl, nye sesonger i Färjestad, et opphold i sveitsiske HC Fribourg-Gotteron, to år i Linköping og nå sist DEL-kamper for Kölner Haie for Holøs.

- Jeg har vurdert å ta et nytt år i utlandet, men etter en sesong med mye skader landet jeg på at familien trenger mer trygghet med venner i Norge. Det er viktig for oss, sa Holøs da han i slutten av april ble presentert som Sparta-spiller.

Sarpingene annonserte samtidig at de fortsatt jobbet med å finansiere treårskontrakten. Årets semifinalist følte seg trygge på å komme i mål med denne takket være hjelp fra det lokale næringslivet.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form