Lukk søk

Fjordkraftligaen

April 16, 2021

VIFs første nykommer på plass: - Forventingene er gull

Den 20 år gamle Oslo-gutten Pontus Finstad forlater Manglerud Star og spiller for Vålerenga neste sesong.

Vålerenga har fått på plass den første signeringen foran 2021/22-sesongen. Oslo-klubben er nå enige med MS-talentet Pontus Finstad, som vil bli presentert senere fredag.

- Jeg valgte Vålerenga fordi jeg har hatt en god dialog med dem over lang tid og fått et veldig godt inntrykk av det sportslige opplegget. Jeg skal ikke legge skjul på at det frister å spille i nye Jordal med et stort og entusiastisk publikum, sier Finstad til nitten.no.

Unggutten er en spiller Vålerenga kjenner godt og har fulgt lenge. 20-åringen har faktisk hatt Roy Johansen som ungdomstrener og Frikk Juell som juniortrener tidligere.

- Roy og Frikk har jeg kjent i flere år, så jeg er trygg på hva jeg går til. Jeg gleder meg til å få på meg Vålerenga-drakten og ikle meg kongeblått, sier Finstad.

Naturlig steg

Han har spilt i Manglerud Star hele karrieren, og stoppet denne sesongen på åtte poeng på 16 kamper. Nå følte den lovende løperen timingen var rett for å velge hockeystorebroren i hovedstaden.

- Jeg har hatt en bra ungdomstid i MS, men nå vil jeg ta steget videre. Jeg vet at Vålerenga trener tøft og hardt, noe som passer meg bra. Jeg kjenner også en del av spillerne fra før så det tar nok ikke lang tid å gli inn i miljøet, sier Finstad.

- Hva er ambisjonene og forventingene for neste sesong med VIF?

- Ambisjonene og forventningene for neste sesong er seriegull og NM-gull. Jeg skal gjøre hva jeg kan for å bidra til å nå målene.

Ni på kontrakt

- Vi er veldig fornøyde med å få med Pontus Finstad i troppen. Det er en ung, kvikk og teknisk spiller som dekker mye is og har enorm treningsvilje. Han er en spiller vi har fulgt nøye og hatt bra dialog med underveis. Hans ideer samsvarer godt med våre fremtidige visjoner, sier VIFs sportssjef Frikk Juell til nitten.no.

Finstads signatur betyr at VIF har åtte spillere på kontrakt for kommende sesong. Axel Eidstedt reiser hjem til Sverige mens Wade Murphy ikke blir tilbudt ny kontrakt. I tillegg er Filip Gunnarsson klar for Stjernen.

Foto med tillatelse: Lisbeth Halvorsen, Manglerud Star

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form