Lukk søk

Fjordkraftligaen

June 29, 2021

VIF-Taimi: - Vi får ligaens beste lag defensivt

Hjemme i Finland kjører Tommi Taimi i sommer ni økter i uka for å leve opp til sin egen spådom: Vålerenga har det sterkeste laget defensivt i Fjordkraft-ligaen.

Mange sperret opp øynene da Tommi Taimi i vår forlenget kontrakten med Vålerenga, og overraskelsen ble ikke mindre da det ble kjent at avtalen var på hele fem år.

Vålerenga-fansen hadde et håp, men trodde det ville bli vanskelig å beholde finnen som ble en umiddelbart hit på Jordal i koronasesongen i fjor. Nå forklarer Taimi hvorfor han valgte å forplikte seg til VIF de kommende fem sesongene.

- Det har mye med familiesituasjonen å gjøre. Vålerenga og Oslo er bra for meg og familien. Dette er stedet jeg ønsker å være med et lag som er på vei tilbake mot toppen. Jeg følte det var perfekt for meg og oss, sier Taimi til nitten.no.

- Femårskontrakt må være i nærheten av rekord i norsk hockey?

- Jeg var tidlig på med Frikk (Juell, sportssjef) og sa til ham at hvis jeg skulle bli her var det for mange år. Det var han enig i. En kortere kontrakt kunne nok også vært aktuelt, men jeg ønsker å tenke langsiktig.

Hadde muligheter

Den 30 år gamle backen som gjorde 24 poeng på 16 kamper etter overgangen fra Ässät hadde tilbud fra flere klubber i flere land, men landet tidlig på VIF.

- Nå er jeg 30, men jeg føler jeg kan spille i 10 år til. Jeg har trivdes 100 prosent her og elsket hvert sekund. Guttene i garderoben er perfekte, trenerapparatet behandler oss bra, guttene på kontoret er bra gutter og spesielt Frikk har tatt seg av familien min og fått alle til å føle seg velkomne her. Det setter jeg stor pris på, sier Taimi som nå bosetter seg i hovedstaden med kone og tre barn.

En ting Taimi, eller noen andre i Vålerenga, har fått oppleve ennå er å spille for publikum i den nye praktarenaen Jordal Amfi. Finnen håper det kan skje allerede til høsten.

- Jeg kan ikke vente på å få oppleve det. Guttene sier det er helt utrolig, sier Taimi, som bruker sommeren hjemme i Finland på noe som ikke kan kalles ferie.

- Det blir trening seks dager i uka med doble økter mandag, onsdag og fredag. Det er mye, men det er slik jeg er vant til. Det er min stil. Jeg har alltid vært i god form.

Tror på gull

Vålerenga-importen er klar på at han i løpet av femårskontrakten håper til å bidra solid til at det kommer mer sølvtøy inn i det allerede godt fylte premieskapet på Jordal. Allerede neste sesong mener han målet må være gull i serie og sluttspill.

- Det skal alltid vært målet til Vålerenga. Vi skal gjøre vårt beste for å vinne mesterskap. Jeg syns det ser veldig bra ut.

Med signeringen av Stefan Espeland i helgen har Vålerenga backer som nykommeren, Taimi, Kalle Ekelund, Villiam Strøm og Daniel Sørvik klare. Og fortsatt skal det flere importer inn.

- Stefan er en god signering og en jeg gleder meg til å spille med. Vi har en sterk defensiv nå. Jeg tror vi får ligaens beste lag defensivt. Jeg tror vi har en god sjanse til å vinne titler med dette mannskapet og få pokalen tilbake dit den hører hjemme, sier Taimi.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form