Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 20, 2023

VIF-sjefen krever bedre disiplin: - Litt overrasket

JORDAL (nitten.no) Vålerenga-trener Fredrik Andersson ber om kjøligere hoder på Jordal tirsdag, men ble optimist etter første semifinale på Hamar.

Foto: nitten.no

- Matchen ble som ventet, mye nærkamper og en hel del utvisninger som kostet oss litt kampen, føler jeg. Vi var litt udisiplinerte, men over 60 minutter syns jeg vi var minst like bra som dem, sier Andersson til nitten.no.

Det er mediedag på Jordal dagen derpå og dagen før andre semifinale der det kun er et fåtalls billetter igjen i den ene svingen. 6533 mennesker så Storhamar innlede serien med 3-1-seier søndag i en match der VIF pådro seg fire tominuttere - flere av det unødvendige slaget, mener Andersson.

Kraftkarene Andreas Martinsen og Justin Hamonic pådro seg de to første før Mika Partanen og Tobias Lindström, to andre rutinerte VIF-spillere, røk ut i midtperioden.

- Litt overrasket over det, men vi får sette det på kontoen for at man vil mye. Vi kan ikke dra på oss for mye utvisninger for det kommer til å koste over tid, sier VIF-sjefen.

Usikker Auk

Noe av det siste som skjedde på isen søndag kveld var en duell mellom Vålerengas Mark Auk og Storhamars Jonas Djupvik Løvlie. Amerikaneren forlot CC Amfi med smerter i går, trente alternativt mandag formiddag og regnes som usikker tirsdag.

- Han undersøkes i dag eller i morgen så får vi se hvordan det ser ut. Får vi ok fra legene, spiller han, sier Andersson.

- Hvordan så du situasjonen?

- Han er en av våre toppbacker som får mye istid så det er så klart synd hvis vi mister ham. Joachim (Lunde Hermansen) er samme type back som går mye på skøyter og er bra med pucken, men Marks klasse kan vi ikke erstatte på den måten om han er ute.

Vålerenga opplyste mandag at Auk ikke var tilgjengelig for mediene og ikke kom til å uttale seg.

En som derimot var på plass på istreningen mandag var Stian Solberg. 17-årigen har vært ute med ryggplager en lengre periode, gjorde nylig comeback i en U20-kamp før han fikk trøbbel med en hofte.

Unggutten signerte ny VIF-kontrakt før helgen og kan rekke å få oppleve sluttspillet denne sesongen.

- Det ser bra ut for Stian. Han er kanskje klar for spill innen en uke, sier Andersson.

Press?

Svensken sier han hadde vært bekymret foran tirsdagens straks utsolgte Jordal-semifinale dersom det hadde vært større forskjell på lagene søndag.

- Litt mer disiplin, som jeg sa, også ønsker jeg meg mer pucker på mål. Det er slik vi kan vinne fremover, men jeg er optimist med tanke på det som kommer.

- Bør dere vinne tirsdag for at dette ikke skal bli for vanskelig?

- Klart det vil havne press på oss med en gang om det skulle stå 2-0 i kamper. Det er en viktig kamp, men samtidig må vi ikke føle for stort press. Vi må nyte at det kommer mye folk og at det blir bra trøkk.

Andersson opplever for tiden sitt første sluttspill i norsk hockey. Ideelt sett skulle han ønske seg flere kamper med samme interesse, publikumsoppslutning og atmosfære som det var på Hamar søndag og som ventes i Oslo tirsdag.

- Det er dette man vil være med på.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form