Lukk søk

Fjordkraftligaen

January 14, 2022

VIF-kamp nummer sju utsettes etter målvaktskrise

For sjuende gang på få uker blir en Vålerenga-kamp utsatt, men de nye karantenebestemmelse gir håp for gjennomføringen av Fjordkraft-ligaen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Med tre av tre aktuelle målvakter ute med koronasmitte, måtte Vålerenga utsette lørdagens møte med Stavanger Oilers. Beskjeden kommer dagen etter at oppgjøret mot Lillehammer ble flyttet på kort varsel grunnet en positiv hurtigtest.

- Vi har på en måte lært oss å leve litt med dette, men det er vanskelig å få en god treningshverdag når vi ikke har noen kamprytme og er så mye i karantene. Det har vært krevende. Men vi opplever at spillergruppen er veldig proffe, positive og innstilte på å kjøre på, sier VIF-sportssjef Frikk Juell til nitten.no.

Med to kamper utsatt på tre dager, er Vålerenga nå oppe i sju oppgjør som på kort varsel har blitt flyttet den siste tiden.

- Vi er innstilte på å snu oss rundt raskt, vi. Og hadde vi hatt én målvakt tilgjengelig kunne vi spilt, men vi må ha keeper.

Jakter målvakt

Hverken Steffen Søberg, Tobias Johansen Breivold eller Magnus Knutsen rekker tirsdagens kamp mot Manglerud Star da de uansett tilstand over helgen må gjennom et obligatorisk return to play-program før de er tilbake på isen.

Det betyr at Juell og Vålerenga jakter en kortsiktig løsning mellom stengene. Da 1. divisjon får starte opp igjen, og markedet i Norge er lite, leter sportssjefen utenlands.

- Vi sjekker mulighetene og håper å få på plass en løsning til tirsdag, sier Juell.

Totalt er nå sju Vålerenga-spillere ute med koronasmitte. Tre andre spillere er i hustandsskarantene og tre ute med skader.

- Det å få korona er noe man skal ta på alvor. Alle må følge return to play-programmet etter karantenetiden og må påberegne en del dager, sier Juell som neste uke etter planen skal møte Manglerud Star både tirsdag og torsdag på Jordal.

Jubler for nye bestemmelser

Torsdagens pressekonferanse bød på gode nyheter for deler av Hockey-Norge. 1. divisjon tas inn under toppidrettsdefinisjonen og kan igjen trene og spille kamper sammen med yngre lag.

Det blir tillatt med 200 tilskuere på kampene, og det blir ikke minst endringer i karantenebestemmelsene.

Der hele laget tidligere måtte ut i karantene ved en positiv test, er troppen nå unntatt karanteneplikt ved negativ hurtigtest og må teste seg på dag tre og fem.

- De karantenebestemmelse har vært helt hårreisende med tanke på å få gjennomført noe som helst. Det har ikke vært mye smitte i ligaen, men bestemmelsene har satt store begrensninger. Nå er det lys i tunnelen for ligaens del, sier Frikk Juell.

- At vi også får en operativ U20-gruppe som nå får trene og spille kamper er veldig positivt. Da har vi matchklare spillere tilgjengelig derfra hele tiden.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form