Lukk søk

1. divisjon

April 28, 2023

Victor (29) tar over Nidaros: - Handler om opprykk

Mannen som får ansvaret for at Trondheim igjen skal få et hockeylag på øverste nivå heter Victor Wallson, er 29 år og hentes fra Tegs i HockeyEttan.

Foto med tillatelse: Sofie A. Kitterød

At Nidaros Hockey ønsker seg opp er ingen hemmelighet. Det er også en av grunnene til at Wallson nå flytter fra Sverige til Trondheim.

- Jeg kommer til en klubb med ambisjoner, som vil opp og fram. Det handler om opprykk, sier 29-åringen til Adresseavisen.

Wallson erstatter Henrik Sahlin og assistent Kenneth Madsø som kort tid etter play in-nederlaget mot Comet gjorde det klart at de ikke forlenger sine avtaler.

Mens svenske Sahlin mislyktes, skal unge Wallsson nå sørge for at Nidaros leverer også når det gjelder som mest. Laget vant 1. divisjon denne sesongen, men kom aldri til kvalifiseringen, der målet var opprykk, da Comet ble for sterke over fem kamper og vant den avgjørende duellen i utsolgte Leangen ishall.

Fra HockeyEttan

Wallson var kun 27 år da han tok steget opp fra assistent til hovedtrener for Tegs SK i HockyEttan. Navnet høres kanskje kjent ut?

Victor er sønn av Hans Wallson som har ledet Skellefteå til gull, trent sveitsiske ZSC Lions, Björklöven og som nå jobber i Sparta Praha. Denne sesongen fungerte 29-åringen både som hovedtrener og sportssjef i Tegs SK.

- Hils på vår nye trener! Velkommen til Trondheim og Nidaros, Victor! skriver Nidaros på sin Facebook-side.

Walsson spilte selv for yngre lag i Skellefteå og var innom Kiruna før han tidlig fulgte i farens fotspor inn i boksen. I Trondheim skal han også jobbe på hockeygymnaset i byen og bidro inn mot junioravdelingen.

Satser ungt

Det er ikke bare hovedtreneren som er ung i Leangen ishall. I fjor var Runar Hoff Skaråsen 26 år da han ble hentet inn som daglig leder for byens beste hockeylag.

- Trondheim er en idrettsby med Rosenborg, Kolstads håndballsatsing, langrenn står sterkt og om noen år burde vi også vært etablert på det øverste nivået. Det vil også være viktig for norsk hockey. De største byene med stor interesse må ha lag i toppdivisjonen. Det har ikke vært så mye positivitet rundt trøndersk hockey de siste årene, men det må da gå an å få gjort noe med, sa Nidaros-lederen til nitten.no da han ble ansatt.

Også klubbens sjef på kontoret har vært klar på at Trondheim fortjener å ha et hockeylag på øverste nivå.

- Sammen med resten av ledelsen og ikke minst de frivillige her skal vi ha gode muligheter for å bygge noe som gir oss mulighet for å komme tilbake der vi hører hjemme!

Det lyktes ikke denne sesongen, men Nidaros prøver igjen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form