Lukk søk

Fjordkraftligaen

February 18, 2021

Vet ikke når de får kampsvaret: - Har ikke mottatt info

Blir det kamper i helgen eller ikke? Hockey-Norge venter spent på avklaringen som kanskje ikke kommer torsdag likevel.

- Vi har ikke mottatt noen offisiell info om når beslutningen skal kommuniseres, sier assisterende generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Kristoffer Holm, til nitten.no torsdag ettermiddag.

18. januar ba regjeringen om at seriespill i toppidretten stoppes i to uker. Pausen ble senere forlenget med to uker, og lørdag kom beskjeden om at klubbene likevel ikke ville få en avklaring på veien videre før tidligst 18. februar - samme dag som Fjordkraft-ligaen hadde planlagt for comeback.

Ishockeyforbundet måtte nok en gang legge kampkabalen på ny, og håper nå å komme i gang med matcher i løpet av helgen. Men om svaret kommer torsdag, slik mange antok, virker nå uklart.

Kommenterer ikke tidspunkt

- Vi kommenterer ikke hva som skal behandles i regjering, men vi har ikke planlagt pressekonferanse eller lignende fra vår side i dag, skriver kommunikasjonssjef i Kulturdepartementet, Marius Bakke, i en sms til VG torsdag.

Ifølge terminlisten skal Vålerenga møte Stjernen lørdag samtidig som Stavanger Oilers tar turen til Lillehammer. Selv om kampene spilles uten tilskuere, krever arrangementene fortsatt planlegging som for eksempel bestilling av reiser og lignende. Og mens usikkerheten råder, tikker klokka mot helg.

Regjeringen har innkalt til en pressekonferanse fredag der statsminister Erna Solberg, kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby, barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad, helse- og omsorgsminister Bent Høie, justis- og beredskapsminister Monica Mæland, helsedirektør Bjørn Guldvog og avdelingsdirektør Line Vold i FHI vil delta.

Oslo-hallene?

Et annet usikkerhetsmoment er kamper i hovedstaden der ishallene for tiden er stengt for normal trening. Oslo idrettskrets opplyser til nitten.no at de vil kommunisere ut bystyrets avgjørelse vedrørende videre bruk ishallene så fort denne foreligger.

På Oslo kommunes pressekonferanse onsdag ble det i tillegg informert om at det er forbud mot arrangementer i hovedstaden de kommende to ukene.

Det kan bety at det blir vanskelig å arrangere hjemmekamper for Vålerenga, Grüner og Manglerud Star i perioden som kommer dersom ikke toppidretten får unntak fra reglene.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form