Lukk søk

Elitehockeyligaen

October 25, 2023

Vegard (26) er ligaens mest effektive: - Ble sjokkert da jeg så det

Av spillerne som har løsnet 30 skudd eller mer så langt i EHL-sesongen, treffer ingen blink oftere enn Lørenskog-nykommer Vegard Faret.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Jeg fikk med meg det der! Det er vel umulig ikke å få med seg, sier Faret til nitten.no.

Sju scoringer på 31 skudd så langt gir en uttelling på pene 22,6 prosent for 26-åringen fra Stavanger. Kun Lillehammers Alexander Reichenberg har scoret flere hittil i EHL-sesongen med sine åtte fulltreffere.

Av spillerne med minimum 30 skudd på mål, er Faret mest effektiv i ligaen slik også TV 2 Hockey illustrerte på sin Instagram-konto denne uken.

Preger listene

Hvis man fjerner antall skudd som parameter, viser statistikken hos Norges Ishockeyforbund at av spillerne med fem mål eller mer har Vålerengas Jørgen Karterud truffet blink på 25 prosent av sine forsøk.

Lillehammer-importen Derian Plouffe og Stjernens Stian Kaltrud Nystuen står begge med seks scoringer på 26 skudd. Bak den trioen følger Faret med 22,6 prosent uttelling.

-- Pene tall for en Lørenskog-spiller?

- Kjekt! Jeg ble litt sjokkert da jeg så det. Det er mange pucker som har kommet på bladet, så da er det bare å score. Jeg har blitt satt opp bra. Klarer man å gjøre det man skal og følger playbooken, så kommer pucken, sier Faret.

Både Faret og Lørenskog har vært en stor overraskelsene innledningsvis i EHL-sesongen. Romerikingene har vunnet fire av elleve kamper og har allerede en ålreit luke ned til Comet og Ringerike.

- Men vi skal ikke tenke at det er komfortabelt. Taper vi mot de to de neste kampene, er det likt igjen. Hvis vi lar dette bli en hvilepute, blir vi straffet knallhardt, mener 26-åringen.

- Hvor bra kan dette bli?

- Så bra som mulig, håper jeg. Hvor bra er vanskelig å si. Jeg forsøker å holde meg så ydmyk som mulig.

Drømmer om Europa

SMS-dialogen med Faret onsdag morgen illustrerer godt livet som Lørenskog-spiller. Toppscoreren er opptatt gjennom formiddagen med klasse 10B på en ungdomsskole mens for eksempel torsdagens motstander Vålerenga trener på Jordal.

- Det er opp tidlig, jobb, rett på trening og så hjem for å spise og sove. Men jeg jobber bare når jeg kan. På kampdag tar jeg fri og også ofte dagen etter da vi ofte kommer sent hjem fra bortekamp. Jeg prioriterer det slik da jeg fortsatt ønsker å satse for fullt. Å ta vare på kroppen er viktigere enn noen tusenlapper ekstra, sier Lørenskog-spilleren.

Han dro til USA sommeren 2016 og returnerte til Norge og Stavanger Oilers først seks år senere. Forrige sesong ble det et låneopphold i Ringerike Panthers før Faret valgte å flytte til Lørenskog.

- Med gode prestasjoner kommer også forventningene. Jeg har jobbet hardt for at dette skal skje. Her får jeg sjansen til å spille og vise hva jeg kan. Mange som spiller i Lørenskog ønsker å komme seg opp, frem og videre. Folk kommer på trening for å bli bedre. Unge talenter med drømmer og håp. Jeg er av de eldre, men også jeg drømmer om en stor karriere, sier Faret.

- Hva er drømmen?

- Det hadde vært gøy å spille i Europa et sted. Tyskland, Østerrike, Sveits. Sveits er den store drømmen, men det er en lang vei.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form