Elitehockeyligaen

April 12, 2024

Vålerenga til NM-finale etter ny seier i Stavanger

STAVANGER (nitten.no) I en spinnvill semifinale sju sendte Tommi Taimi Vålerenga til klubbens første NM-finale på ti år 49 sekunder før full tid!

Kun ett poeng skilte Stavanger Oilers og Vålerenga etter 45 seriekamper. Det sto 3-3 etter seks semifinaler og 4-4 med under ett minutt igjen av semifinale sju.

Da dukket Tommi Taimi opp og sendte Vålerenga til klubbens første NM-finale på ti år. Oilers hadde ikke tapt en avgjørende kamp syv tidligere i klubbens historie, men røk i semifinalen mot rivalen.

Nå er det klart for det man i Oslo og Hamar vil kalle en drømmefinale; kampen om «bøtta» starter mandag.

Snudde

Med to og et halvt minutt igjen til første pause sprakk nullen for Tobias Johansen Breivold og Vålerenga. Oilers hadde én spiller mer på isen da Mathias Trettenes fikk plass og tid.

Kalle Ekelund, uten kølle, forsøkte å blokkere, men endte opp med å forandre retning på avslutningen som forsvant inn til høyre for VIF-målvakten.

Vålerenga startet midtperioden med én mann mer og la solid trøkk på Oilers. Med ytterligere en av hjemmelagets spillere satt ut av spill, dundret Christopher Bengtsson pucken i stolpen.

Men Oilers holdt unna og økte da Mark Auk satt utvist kort tid senere.

Det vil si, ett sekund etter at amerikanerens utvisning var over, var André Strandborg først på pucken etter en retur og la på til 2-0.

Men klapperne var ikke lagt ned på betongen før Stian Solberg tente håpet for gjestene. Den unge backen gikk over hele isen på et imponerende raid og endte opp med å lure pucken inn bak Henrik Holm. Hans første scoring i sluttspillet.

Mot slutten av andre periode fikk Vålerenga spille ett minutt og 55 sekunder fem mot tre med både Christoffer Karlsen og Clifford Watson i utvisningsboksen.

Solberg-dobbel

50 sekunder senere kom 2-2-målet da Thomas Olsen dyttet pucken over streken etter å ha blitt satt opp av Tommi Taimi.

Og nå var Vålerenga i dytten. NHL-aktuelle Stian Solberg hadde allerede vist seg frem da han snudde matchen 58 sekunder etter Olsens utligning. 2-3!

- Solberg har sine siste uker i ligaen nå, skriver TV 2-ekspert Erik Follestad på X.

Oilers jaget mål og fikk hjelp av Tristan Langan drøye åtte minutter ut i siste periode. Canadieren traff godt og pucken suste opp i krysset bak Breivold.

Med seks og et halvt minutt igjen på klokka la Vålerenga på i et langt bytt frem til Daniel Bøen Rokseth fant åpningen og smalt inn 4-3-målet. Dommerne kikket på video og lot avgjørelsen fra isen stå.

Nå trengte Oilers noe spesielt. Og det kom i form av Ludvig Hoffs 4-4-mål strålende satt opp av Andreas Klavestad med kun fire minutter igjen av matchen.

Med 2:15 igjen på klokka ble Dan Kissel utvist for høy kølle. DNB Arena ristet i spenning, og med 49 sekunder igjen scoret gjestene. Tommi Taimi ble den store helten for VIF.