Kamprapport

September 16, 2021

Vålerenga snudde på 14 sekunder: - Deilig på alle måter!

Det gikk mot et skuffende hjemmetap da det endelig ble åpnet for 2500 tilskuere på Jordal, men to sene scoringer berget kvelden og poengene for Vålerenga.

Nicklas Dahlberg så ut til å nekte Vålerenga poeng i lokaloppgjøret, men to sene scoringer signert Mika Partanen og Axel Sundberg snudde matchen for hjemmelaget.

Det sikret også sesongens første poeng for gullfavoritten som tapte 3-1 i Stjernehallen lørdag.

- Jeg syns vi gjorde en bra kamp og spilte helt riktig, men vi hadde ikke fått med oss noe selvtillit om vi ikke vant i dag. Da hadde det blitt press på gruppa og meg. Vi har store ambisjoner på lang sikt med dette laget så det var deilig på alle måter. Veldig gøy, sier trener Kenneth Larsen til nitten.no.

- Begynte du å bli stresset på 1-2 like før slutt?

- Jeg var mer stresset da vi ledet 3-2! Da kikket jeg mer på klokka, sier Larsen som fikk sin debut som hovedtrener på nye Jordal Amfi - med tilskuere på tribunene.

- Det var litt gåsehud da vi kom ut her. Helt sjukt. Deilig å se Vålerenga-publikummet igjen. Jeg lyver hvis jeg sier dette ikke var godt.

Tidlig trøbbel

Det tok kun et drøyt minutt før sesongens første Jordal-baklengs kom for Vålerenga. Mens Stefan Espeland satt utvist tok nykommerne Jacob Lagacé og David Morley styringen og satte opp Hampus Gustafsson. Han fikk to sjanser foran mål og utnyttet den siste.

I VIFs første overtall, og periodens andre, var det en hjemvendt helt som tok hovedrollen. Mathis Olimb - som sa nei til Frisk Asker og ja til VIF i sommer - fikk god plass foran Frisk-buret og løftet inn 1-1.

Det var veteranens første mål i norsk hockey siden våren 2007 - også da som Vålerenga-spiller!

- Deilig å få den! Nå håper jeg det bare ruller på. Vi kjørte egentlige over dem og skapte mange gode sjanser, sa Olimb til TV 2 i første pause.

Den finske importen Mika Partanen fikk to av VIFs største sjanser i første periode, men fikk den første stoppet av Nicklas Dahlberg og den andre satte han over det tomme buret.

I motsatt ende av isen fikk Tobias Johansen Breivold ved flere anledninger vist frem at VIF-fansen ikke trenger å ligge søvnløse over Steffen Søbergs skade.

Gode målvakter

Midtveis i andre periode måtte Dahlberg i aksjon for å nekte VIF-ledelse i spill fem mot fire før hjemmelaget rotet sekunder etter at Frisk ble fulltallige og Breivold viste klasse én mot én.

VIF var best i midtperioden, men Frisk forsvarte seg godt.

Dahlberg virket umulig da han stoppet Magnus Brekke Henriksen i siste periode, og midtveis kom 2-1-målet til gjestene. Magnus Geheb skled gjennom sonen og satte pucken i nettet.

Scoringen så ut til å ryste Vålerenga de neste minuttene der Frisk kom nær 3-1 ved flere anledninger. Det verste trykket la seg, men tre minutter før slutt gravde Partanen frem to sjanser foran Dahlberg og den siste i nettet.

Og nå skjedde det mye på Jordal! 14 (!) sekunder senere pirket Axel Sundberg pucken under Dahlberg og matchen var snudd.

Oilers-overkjøring

Aleksander Smirnov kunne juble for seier mot gamleklubben Storhamar etter nok en målrik Lillehammer-kamp. Treneren tok ut målvakt Oliver Dackell og fikk se Martin Ellingsen sette inn det avgjørende målet sju minutter ut i siste periode, og kun 29 sekunder etter 4-4-scoringen.

I Østfold-derbyet pådro Stjernen seg en utvisning like før slutt på stillingen 2-2, men holdt unna og avgjorde i forlengningen. Matchvinner: Andreas Heier.

I DNB Arena fikk Oilers en perfekt start med 6-0-seier over MS. 48-12 i skudd sier mye om matchen der Tommy Kristiansen scoret to av målene.

På Hønefoss var Ringerike best og tok sine første tre poeng i Fjordkraft-ligaen etter comebacket på øverste nivå. Både David Åslin og Brett Perlini på scoringslisten i 7-2-seieren over Grüner.