Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 22, 2023

Truer med boikott etter ID-krav: - Synes selv det er helt håpløst at vi må gjøre dette

JORDAL (nitten.no) Storhamar tar tribunegrep og vil registrere bortefansen som skal på torsdagens semifinale i CC Amfi. Det skaper sterke reaksjoner hos VIF-gjengen som truer med å bli hjemme.

Foto: Privat

- Dette har naturligvis skapt store reaksjoner i VIF-miljøet og flere har allerede gitt uttrykk for at de ønsker å boikotte alt av kamper arrangert av Storhamar. Vi ble bura inne sist og nå må vi brette ut diverse personlig informasjon via en tildelt link. Det ser igjen ut som en løsning som er amatørmessig utført og nok en boost for å terge på seg bortefansen. Jeg skjønner ikke hvorfor Storhamar velger å gjøre dette når forrige kamp på Hamar gikk såpass greit.

Det sier avtroppende talsmann i Klanen, Jonas Nilseng Almaas, til nitten.no. Det var Hamar Arbeiderblad som først omtalte de nye Storhamar-rutinene onsdag. Etter kampslutt på Jordal tirsdag, kommuniserte Storhamar ut følgende:

«Billetter bortesupport: Etter avtale med involverte parter blir det kun salg av bortesupportbilletter via eget skjema - VIF får lenke og distribuerer til egne supportere. Det blir ikke salg av bortesupporterbilletter i døra eller via appen».

Vålerengas administrasjon har foreløpig ikke kommentert billettgrepet som gjelder ståplassene på midtfeltet X bak mål i CC Amfi.

- Jeg har ikke lest så mye om det, men det er klart vi vil ha fansen på plass, sier Vålerenga-trener Fredrik Andersson til nitten.no etter onsdagens formiddagsøkt på Jordal.

ID-krav?

I det omtalte skjemaet het det først at «legitimasjon vil bli avkrevd ved inngangen». Denne ordlyden skal være fjernet, men samtidig heter det «navnet på billetten MÅ være navnet til den som skal bruke billetten».

Hamar Arbeiderblad har vært i kontakt med Storhamars arrangementsansvarlige Espen Løvås som henviser til påtroppende styreleder Njål Berge. Han tilbakeviser at Storhamar registrerer bortesupportere, men sier klubben trenger navn for å gjøre billettene personlige og kaller selv grepet en overraksjon.

- Som vi i tillegg taper store inntekter på, fordi vi må sette av 1500 plasser på betongen til 300 bortesupportere - og det er enormt arbeidskrevende. Men vi har et tydelig regelverk fra NIHF som tilsier at vi er ansvarlig for å sikre arrangementet så godt som overhodet mulig. Egne vakter fra VIF, doblet vaktkorps fra Storhamar - 10+ PSS-vakter og stort politioppbud var ikke nok. Dette er det eneste vi kan gjøre for å sikre tryggheten og trivselen til både våre egne og VIFs supportere, skriver han til HA.

Almaas hos Klanen etterlyser dialog og involvering i forkant for å enes om en bedre løsning.

- Storhamar jobber for at vi skal miste lysten på å dra og det er synd i det som kan bli en forrykende semifinaleserie, sier Almaas som har følgende kommentar til det som skjedde i CC Amfi der søndag der oppførte gjerder ble fjernet og blinkere fyrt opp før dropp.

- Ulovlig pyro straffes med bøter. Ikke med de greiene her. Rammen var herlig før første dropp. Når det kommer til gjerdene var det vel en lavoddser at de ble ødelagt. Et stappfullt felt er best uten høye gjerder. Her tok vi oss til rette for egen velvære.

Føler seg maktesløse

Storhamar-leder Berge sier klubben forstår reaksjonene som har kommet.

- Vi synes selv det er helt håpløst at vi må gjøre dette. Men hva skal vi gjøre når ting kastes fra bortefeltet mot andre tilskuere - og barnefamilier går hjem fordi barna blir redde? Jeg savner vel at man tar dette like alvorlig i hockeyen som fotballen. Hvis det hadde vært en instans som kunne utestenge de menneskene som vi vet navnene på kunne vi gjort noe. Nå er vi nesten maktesløse. Jeg håper dette idiotiske tiltaket gjør at familier føler de kan gå trygt på kamp, men jeg tviler dessverre på at det vil være nok. Vi må i hvert fall gjøre det som står i vår makt, melder han til Hamar Arbeiderblad.

Det står 1-1 i semifinaler mellom de to rivalene foran torsdagens klassiker på Hamar.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form