Lukk søk

1. divisjon

June 20, 2024

«Tror ikke noen forstår hvor ødeleggende dette er for hockeyen i Bergen»

Johann de Jonge fortviler over tilstanden på hockeyen i Bergen og vet ikke engang om han har et lag å spille for neste sesong.

Foto med tillatelse: Sofie A. Kitterød

- Det er veldig kjipt hvis karrieren skal ende sånn. Jeg hadde tenkt å spille noen år til, og har muligheten til å reise andre steder, men jeg har et liv i Bergen. Nå ser det vanskelig ut.

Johann de Jonge har vært innom Ringerike, Narvik og Haugesund, men er BIK-gutt og en av dem som har brukt mye tid og energi på å holde liv i byens 1. divisjonslag de siste årene.

Onsdag kom nådestøtet da klubbens anke ble avvist. Bergen IK får ikke lisens for spill på nivå to, må eventuelt spille i 2. divisjon og hva skjer nå med samarbeidet med TIF Viking klubbens medlemmer har stemt frem?

- Vi har ikke fått så mye info. Vi vet ikke. Det er en tynn organisasjon som preger oss på mange områder. Det er kjipt å lese om dette på nettet. Og jeg forstår jo hvis ikke TIF Viking ønsker å ta over en klubb som ligger i ruiner. Nå blir det 2. divisjon - i beste fall, konstaterer de Jonge.

2. divisjon?

BIK-leder Runar Jansen var langt nede onsdag og kunne ikke svare for hva som nå skjer med seniorsatsingen på herresiden i Bergen. De Jonge er skeptisk til hva som er mulig å få til på nivå tre.

- 2. divisjon blir ikke bedre med årene. Det tar mye tid, koster nesten like mye og vi må sikkert betale mye av dette selv. Det vet jeg mange av lagkameratene mine ikke er villige til å gjøre.

- Hva nå?

- Det er utrolig kjipt. Jeg tror ikke noen forstår hvor ødeleggende dette er for hockeyen i Bergen. Jeg tror heller ikke forbundet skjønner hvor dårlig dette er for oss. I de neste generasjonene bak oss er det ganske tynt. Det kan gå veldig mange år før vi i hele tatt er tilbake i 1. divisjon, frykter de Jonge.

Hasle-Løren har allerede takket ja til å ta over Bergen IKs plass i 1. divisjon og berger dermed plassen til tross for sisteplassen i kvalifiseringen.

Fikk gode signaler

Johann de Jonge ble selv informert av styrelederen i BIK onsdag. Samme dag hadde han et møte med klubbens trener om mulig videre spill, men er usikker på motivasjonen.

- Forrige sesong levde på omtrent ingenting, hadde mer eller mindre null kroner i lønnskostnader og ville klart å ende topp fire dersom vi ikke ga bort spillerne våre mot slutten. Vi klarte oss bra med det lille vi hadde. Med ny satsing hadde vi nok klart å konkurrere helt i toppen neste sesong, tror 26-åringen.

Johan Peter Hougen, leder for ankeutvalget i Norges Ishockeyforbund, sa onsdag til nitten.no at BIK ikke hadde levert nødvendig dokumentasjon for å kunne bli tildelt lisens. Det overrasker de Jonge.

- For nesten to uker siden fikk vi beskjed fra klubben at dette nærmest 100 prosent sikkert ville løse seg. Det har skjedd noe her som ikke er bra. Jeg vet ikke med sikkerhet, men jeg fryktet jo at anken ikke var bra nok. Det er et krav fra forbundet at man må levere revidert regnskap, og jeg klarer ikke forstå det hvis det ikke er gjort. Men jeg vet som sagt ikke.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form